فهرست مطالب

علوم پزشکی رازی - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 56، پاییز 1386)

مجله علوم پزشکی رازی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 56، پاییز 1386)

  • 213 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1386/08/30
  • تعداد عناوین: 25
|
  • فهیمه احسانی پور، علی اکبر عبدی، محمد فیصل ناجی العناقره صفحه 7
    زمینه و هدف
    تنفس سریع، یکی از تظاهرات کلینیکی مهم بسیاری از بیماری ها در شیرخواران و گاه تنها نشانه بیماری در این گروه سنی است. هدف از این مطالعه، ارزیابی تعداد تنفس به عنوان نشانه هیپوکسی در نوزادان می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مشاهده ای مقطعی بر روی 222 نوزاد بدحال بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان(Neonatal intensive care unite=NICU) بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) در سال 1383 انجام گرفت. سن، جنس، ترم یا پره ترم بودن و تعداد تنفس بیمار در فرم اطلاعاتی ثبت گردید. تعداد تنفس در یک دقیقه کامل در حالت آرامش نوزاد شمرده شد. سپس درجه اشباع اکسیژن توسط دستگاه پالس اکسی متری بر روی انگشت شست پا یا دست، اندازه گیری و ثبت شد. هیپوکسی، به اشباع اکسیژن کمتر یا مساوی 90% اطلاق شد. تعداد تنفس و اشباع اکسیژن توسط دو مشاهده گر ثابت که از انجام تحقیق آگاه نبودند، به طور جداگانه ثبت می شد. با استفاده از T Test، مفید بودن تعداد تنفس به عنوان نشانه هیپوکسی، مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    هیپوکسی(اشباع اکسیژن کمتر یا مساوی 90%) در 100 نوزاد(45%) دیده شد. تعداد تنفس و اشباع اکسیژن شریانی، همراهی منفی با هم داشتند. تعداد تنفس 69-60 بار در دقیقه به ترتیب با حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری مثبت و منفی 6/82%، 4/86%، 8/55% و 96% پیشگویی کننده هیپوکسی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه موجود نشان می دهد که تعداد تنفس بیش از 60 بار در دقیقه پیشگویی کننده مطمئنی جهت هیپوکسی نوزادانی است که با هر نشانه ای از بیماری حاد به اورژانس آورده می شوند.
    کلیدواژگان: 1، تعداد تنفس 2، پالس اکسی متری 3، اشباع اکسیژن شریانی 4، نوزاد
  • اشرف احمدی، فریناز نصیری نژاد، کاظم پریور صفحه 13
    زمینه و هدف
    گیاه سداب(RG=Ruta graveolens) در گذشته به منظور کاهش قوای جنسی در مردان و سقط جنین در خانم ها کاربرد داشته است. لذا در این مطالعه به طور تجربی اثر عصاره آبی این گیاه بر بافت بیضه و میزان اسپرماتوژنز مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع تجربی می باشد، حیوانات مورد آزمایش به 3 گروه تقسیم بندی شدند. گروه کنترل که هیچ ماده ای دریافت نکردند، گروه Vehicle که فقط سرم فیزیولوژیک دریافت نمودند و گروه تجربی که عصاره گیاه Ruta را دریافت نمودند. LD50(Lethal dose 50) عصاره، به میزان 560 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن تعیین شد. براین اساس، دوز sub LD50 عصاره آبی به میزان 280 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن به روش درون صفاقی به صورت یک روز در میان در طی یک هفته تزریق شد. یک ماه پس از آخرین تزریق، حیوانات بیهوش شدند و خون استخراج شده از بطن چپ قلب جهت اندازه گیری هورمون، سانتریفوژ گردید. بافت بیضه، استخراج و وزن شد، سپس جهت مطالعات بافت شناسی، فیکس شد. در این مطالعه، به منظور بررسی نتایج آماری از تست ANOVA و Tukey استفاده شده است.
    یافته ها
    مقایسه وزن بدن و بیضه ها، اختلاف معنی داری در بین گروه های آزمایشی نشان نداد. از نظر آماری، کاهش سلولهای اسپرماتوژنیک(اسپرماتوگونی A با 01/0P< و اسپرماتوسیت اولیه با 05/0P<) بین گروه تجربی با کنترل و Vehicle معنی دار بود. در تعداد اسپرماتوگونی B، اسپرماتید و اسپرماتوزویید، بین گروه های آزمایشی اختلاف معنی داری مشاهده نشد. افزایش ضخامت غلاف سفید بیضه و کاهش سلولهای سرتولی در گروه تجربی نسبت به کنترل با 01/0P< و نسبت به گروه Vehicle با 05/0P<، معنی دار بود. کاهش تعداد سلولهای لیدیگ، سطح هورمون تستوسترون و LH(Luteinizing hormone) سرم در گروه تجربی نسبت به سایر گروه ها معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که عصاره آبی RG می تواند روی فعالیت سیستم تولید مثلی، اثر کاهشی داشته باشد و احتمالا می تواند به عنوان ماده ای جهت کنترل موالید، مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: 1 - عصاره آبی 2 - سداب 3 - اسپرماتوژنز 4 - موش نابالغ Balb، C
  • احمدعلی اسدی نوقابی، میترا زندی، عباس مهران، سیدموید علویان، علی حسن پور دهکردی صفحه 21
    زمینه و هدف
    هپاتیت ویروسی، هنوز یک معضل بهداشتی عمده در سراسر جهان محسوب می شود. رضایت از زندگی و احساس خوب بودن در بیماری مزمن، هدف اصلی مراقبت و درمان است. با این حال کیفیت زندگی بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن بخصوص بیماران تحت درمان با اینترفرون، اغلب پایین تر از حد طبیعی است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر آموزش بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن تحت درمان با پی دی فرون مراجعه کننده به مرکز هپاتیت تهران است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که مداخله آن، آموزش تزریق اینترفرون آلفا-2b(پی دی فرون) و پیگیری درمان مداوم با اینترفرون بوده است. نمونه گیری از نوع غیرتصادفی بوده و براساس مشخصات نمونه صورت گرفته است. تعداد 60 بیمار به صورت تصادفی در دو گروه 30 نفره آزمون و شاهد قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی ویژه بیماران کبدی(CLDQ=Chronic liver disease questionnaire) بود. برای گروه آزمون و همراهان، برنامه آموزشی به صورت 4 جلسه 45 دقیقه ای اجرا شد و بیماران به مدت 12 هفته پیگیری شدند. کیفیت زندگی بیماران هپاتیتی در دو مرحله قبل و 12 هفته پس از شروع اینترفرون تراپی و اجرای برنامه آموزشی، سنجیده شد و در پایان، کیفیت زندگی در دو گروه، قبل از مداخله و بعد از 12 هفته، با استفاده از آزمون WILCOXON SIGNED RANK TEST مقایسه گردید.
    یافته ها
    بین دو گروه از نظر عوامل دموگرافیک، اختلاف معنی داری مشاهده نشد(05/0P>). امتیاز کلی کیفیت زندگی قبل از اجرای مداخله، در دو گروه اختلاف معنی داری نشان نداد(351/0=P)، در حالی که 12 هفته پس از مداخله، اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده شد(001/0P<). آزمون آماری ویلکاکسون نشان داد که امتیاز کلی کیفیت زندگی در گروه آزمون قبل و بعد از اجرای مداخله، اختلاف معنی داری دارد(001/0P<) و نسبت به قبل بهبود یافته است، اما امتیاز کلی کیفیت زندگی در گروه شاهد، قبل و بعد از مداخله، اختلاف معنی داری نشان نداد(143/0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد بکارگیری برنامه های آموزشی ساده به میزان زیادی بر روی کنترل فرد بر روی بیماری و عوارض جانبی تاثیر داشته و نهایتا باعث بهبود کیفیت زندگی و احساس رضایت از زندگی در فرد شده و تحمل رژیم درمانی را آسان تر می نماید.
    کلیدواژگان: 1، آموزش 2، هپاتیت ویروسی 3، کیفیت زندگی 4، اینترفرون تراپی
  • پریسا اشراقی، مهدی هدایتی، مریم سادات دانشپور، پروین میرمیران، فریدون عزیزی صفحه 29
    زمینه و هدف
    موتاسیون و پلی مورفیسم های ژن ADRB3(β3-Adrenoreceptor)، در ارتباط با چاقی مطرح می باشند. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط پلی مورفیسم Trp64Arg با نمایه توده بدنی و میزان لپتین در جمعیت قند و لیپید تهران بود.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع Cross-sectional می باشد. افراد شرکت کننده در مطالعه قند و لیپید تهران در 4 گروه براساس نمایه توده بدنی(BMI=Body mass index) قرار گرفتند(30≤BMI، 30BMI<≥25، 25BMI<≥20 و 20BMI<) و از میان آنها در مجموع 401 نفر با میانگین سنی 14±44 سال(197 مرد 14±46 ساله و 204 زن 13±42 ساله) به طور تصادفی انتخاب شدند. هر گروه به ترتیب شامل 97، 98، 104 و 102 نفر بود. میزان لپتین با استفاده از روش EIA(Enzyme immuno assay) و میزان قند خون ناشتا، HDL-C(High density lipoprotein)، تری گلیسرید و کلسترول نیز به روش رنگ سنجی آنزیمی اندازه گیری شد. فاکتورهای موثر در چاقی شامل نمایه توده بدنی و فشارخون مشخص گردیدند. یک قطعه 210 جفت بازی از ژن مورد نظر با استفاده از تکنیک PCR(Polymerase chain reaction)، تکثیر و ژنوتیپ مورد نظر با استفاده از تکنیک RFLP(Restricted fragment length polymorphism)(با آنزیم MvaI) تعیین گردید. از آزمون ANOVA دو دامنه به دنبال post-hoc با آزمون های چندگانه توکی برای مقایسه یافته های آزمایشگاهی چهار گروه BMI همچنین دو گروه AA/TA(حاملین آرژنین) و TT(غیر حاملین آرژنین) استفاده گردید. داده ها به وسیله نرم افزار(version 11.5)SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    فراوانی الل A در افراد مورد مطالعه، 08/0 بود و از تعادل هاردی و وینبرگ تبعیت می کرد. این الل با افزایش نمایه توده بدنی(TT: 5±25 کیلوگرم بر مترمربع در مقابل TA/AA: 6±27 کیلوگرم بر مترمربع، 043/0=P) و افزایش سطح لپتین(TT: 21±23 کیلوگرم بر مترمربع در مقابل TA/AA: 25±30 کیلوگرم بر مترمربع، 009/0=P) ارتباط معنی داری نشان داد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها ارتباط پلی مورفیسم Trp64Arg ژن β3-Adrenoreceptorرا با افزایش نمایه توده بدنی و سطح لپتین در افراد مورد مطالعه نشان داد.
    کلیدواژگان: 1 - چاقی 2 - نمایه توده بدنی 3 - لپتین 4 - پلی مورفیسم 5، β3، Adrenoreceptor
  • عبدالرسول اکبریان، آمنه حقگو *، رسول همکار، محبوبه حاج عبدالباقی، عبدالرضا استقامتی، رخشنده ناطق، سیدمحسن زهرایی، سمیه جلیلوند، طلعت مختاری آزاد، کرامت نوری جلیانی صفحه 37
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه واکسن سرخجه، ویروس زنده ضعیف شده می باشد، از نظر تئوری امکان عبور از جفت و آلوده سازی جنین را دارد. انتقال عفونت سرخجه در سه ماه اول حاملگی به جنین، می تواند آنومالی ها شدید در جنین ایجاد نماید. ولی تاکنون در مطالعاتی که بر روی این افراد انجام شده است، نشانی از بروز ناهنجاری های مربوط به سندرم سرخجه مادرزادی(CRS=Congenital rubella syndrome) مشاهده نشده است. در طرح واکسیناسیون همگانی سرخک سرخجه که در آذرماه 1382 در ایران انجام شد، تعدادی زیادی از زنان باردار به طور اتفاقی واکسن MR(Measles-rubella) دریافت نمودند، که در این مطالعه سعی شد تا فراوانی سندرم سرخجه مادرزادی در زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) و امام خمینی(ره) در سال 1382 تعیین شود.
    روش بررسی
    در این مطالعه همگروهی، 810 نفر با میانگین سنی 25-14 سال از این زنان، تحت پیگیری قرار گرفتند. افراد به دو گروه«حساس» و «با ایمنی قبلی» در مقابل سرخجه قبل از واکسیناسیون(توسط ارزیابی پاسخ IgG Avidity به واکسن سرخجه) تقسیم شدند و سپس زنان حساس تا زمان زایمان پیگیری شدند و نوزادان آنها تا 2 سالگی پیگیری شدند.
    یافته ها
    در 2 نوزاد که از گروه افراد حساس نسبت به سرخجه متولد شده بودند، IgM اختصاصی سرخجه در سرم خون بند ناف یافت شد که نوزادان، تحت پیگیری قرار گرفتند و نشانه ای از سندرم سرخجه مادرزادی را نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این مطالعه، ریسک خطر عفونت با ویروس سرخجه برای جنین مادرانی که تصادفا در مواجهه با این ویروس قرار گرفتند، فوق العاده ناچیز بود.
    کلیدواژگان: 1 - واکسن سرخک، سرخجه 2 - زنان باردار 3 - سنجش IgG Avidity
  • نور امیرمظفری، هما فروهش تهرانی، مریم نیاکانی صفحه 43
    زمینه و هدف
    نالیدیکسیک اسید از آنتی بیوتیک های گروه کینولون ها می باشد که در شرایط in vitro و in vivo، فعالیت های خوبی بر علیه سالمونلا دارد و از این رو در درمان عفونت های سالمونلایی بخصوص انواع مقاوم به آنتی بیوتیک ها، مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که نالیدیکسیک اسید می تواند نشانگری برای کاهش حساسیت به سیپروفلوکساسین نیز باشد، لذا هدف از این بررسی ابتدا تعیین میزان شیوع عفونت سالمونلایی و سپس تعیین حساسیت و MIC(Minimum inhibitory concentration) سالمونلا به نالیدیکسیک اسید بوده است.
    روش بررسی
    جهت اجرای تحقیق، در دوره زمانی یک ساله از ابتدای سال 1384 لغایت خرداد 1385، 1333 نمونه مدفوع بیماران مبتلا به اسهال مورد بررسی قرار گرفت. به منظور جداسازی سالمونلا، نمونه ها در محیط های اختصاصی و افتراقی کشت داده شدند. سپس با استفاده از جداول تشخیصی انتروباکتریاسه، 45 مورد(4/3%) سالمونلا بدست آمد. در ادامه با استفاده از آنتی سرم های اختصاصی، تعیین سروتایپ شدند و حساسیت آنتی بیوتیکی آنها بر اساس روش استاندارد دیسک دیفیوژن آگار تعیین گردید. در نهایت، MIC دارو برای نمونه های سالمونلای مقاوم به نالیدیکسیک اسید، به وسیله آزمون E.test مشخص گردید. این تحقیق، یک مطالعه توصیفی است. نتایج توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که براساس آزمون فرض تفاضل نسبتها، اختلاف آماری معنی داری بین دو روش وجود نداشت.
    یافته ها
    از بین 1333 نمونه مدفوع، تعداد 45 نمونه(4/3%) سالمونلا جدا گردید که متعاقب سروتایپینگ سالمونلاهای جدا شده، مشخص گردید که 9 مورد(20%)S.enteritidis، 6 مورد(3/13%)S.typhimurium، 4 مورد(9/8%)S.typhi، 4 مورد (9/8%)S.montevideo، 3 مورد(7/6%)S.parathyphi C، 2 مورد(4/4%)S.paratyphi B، یک مورد(2/2%) S.muenchen، یک مورد (2/2%)S.derby، یک مورد(2/2%)S.schwarzengrund، یک مورد(2/2%)S.arizonea و 13 مورد(9/28%)untypable بودند. این سویه ها علاوه بر خصوصیات بیوشیمیایی فقط با آنتی سرم O واکنش نشان دادند و با آنتی سرم های H موجود، قابل شناسایی نبودند. از این 13 مورد(9/28%)untypable، 10 مورد(2/22%) به سالمونلا سروتایپ C و 3 مورد(7/6%) به سالمونلا سروتایپ B تعلق داشتند. نتایج تست حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که 11 مورد(4/24%) در روش دیسک دیفیوژن آگار به نالیدیکسیک اسید مقاوم بودند. در حالی که در روش E.test، تعداد 9 مورد(20%) به آنتی بیوتیک مربوطه دارای MIC مقاوم بودند.
    نتیجه گیری
    بیش ترین مقاومت به نالیدیکسیک اسید در سالمونلاهای غیرتیفوئیدی مشاهده گردید که این نوع از سالمونلاها گسترش وسیعی در طبیعت داشته و جزء بیش ترین عوامل سالمونلوز محسوب می گردند. 11 مورد در روش دیسک دیفیوژن و 9 مورد از این 11 مورد، در روش E.test به نالیدیکسیک اسید مقاوم بودند و MIC موارد مقاوم به دارو در محدوده مساوی یا بیش تر از 32 میکروگرم در میلی لیتر قرار داشت. روش E.test علاوه بر تعیین MIC، از دقت بیش تری نسبت به روش دیسک دیفیوژن آگار در تعیین موارد مقاوم برخوردار است، ولی مشکل عمده استفاده از روش E.test، گران قیمت بودن این روش است.
    کلیدواژگان: 1، سالمونلا 2، مقاومت آنتی بیوتیکی 3، نالیدیکسیک اسید
  • فرناد ایمانی، ولی الله حسنی، محمد رازی، سعیدرضا انتظاری صفحه 53
    زمینه و هدف
    یکی از روش های کنترل درد بعد از آرتروسکوپی زانو، تزریق داخل مفصلی مورفین با یا بدون بی حس کننده موضعی می باشد. پتیدین، مخدری است که دارای اثرات ضعیف بی حس کننده موضعی نیز می باشد. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه اثرات بی دردی تزریق داخل مفصلی پتیدین، بوپیواکایین 5/0% و مخلوط آنها بعد از پایان آرتروسکوپی زانو بر میزان درد پس از عمل بوده است.
    روش بررسی
    60 بیمار بزرگسال II و I ASA(American society of anesthesiologist''s) کاندید آرتروسکوپی زانو، تحت بیهوشی عمومی، در 3 گروه 20 نفری تحت مطالعه کارآزمایی بالینی دو سویه کور قرار گرفتند. پیش داروی بیهوشی(میدازولام و آلفنتانیل)، القاء بیهوشی(پروپوفول و آتراکوریوم) و نگهداری بیهوشی(انفوزیون پروپوفول و آلفنتانیل توسط پمپ انفوزیون و نیز اکسیژن و نیتروس اکساید 50% و تکرار آتراکوریوم) در تمام بیماران یکسان بود. در پایان جراحی، 20 میلی لیتر محلول، توسط ارتوپد به داخل مفصل تزریق گردید. این محلول در گروه B، حاوی بوپیواکایین 5/0%، در گروه M، حاوی 100 میلی گرم پتیدین و نرمال سالین و در گروه BM، حاوی بوپیواکایین 5/0% و 100 میلی گرم پتیدین بود. متیل پردنیزولون به میزان 40 میلی گرم نیز به محلول تمام بیماران اضافه گردید. پس از انتقال به بخش، دستگاه پمپ تزریق وریدی PCIA(Patient controlled IV analgesia) حاوی فنتانیل، برای کنترل درد به بیماران وصل گردید. مدت بی دردی بعد از عمل، نمره درد در ساعات 2، 6و 12 پس از عمل، زمان درخواست مسکن بعد از عمل، مقدار فنتانیل مصرفی در طول 24 ساعت اول و نیز بروز عوارض، مورد ارزیابی قرار گرفتند. آنالیز آماری با استفاده از آزمون های آنووای یکطرفه، توکی، Kruskal-Wallis، من ویتنی(برای متغیرهای کمی) و آزمون مجذور کای یا فیشر(برای متغیرهای کیفی) صورت گرفت.
    یافته ها
    طول مدت بی دردی بعد از عمل در گروه BM، طولانی تر از دو گروه دیگر بود ولی گروه M، تفاوت معنی داری با گروه B نداشت(به ترتیب 51±211، 40±72 و 34±51 دقیقه). زمان اولین درخواست مسکن در گروه BM، طولانی تر از دو گروه دیگر و در گروه M نیز، طولانی تر از گروه B بود[به ترتیب 38±300، 60±132 و 45±82 دقیقه(05/0P<)]. همچنین، مقدار فنتانیل مصرفی در گروه BM، کمتر از دو گروه دیگر و در گروه M نیز کمتر از گروه B بود[به ترتیب 52±307، 98±352 و 105±382 میکروگرم(05/0P<)]. هر چند میانگین نمره درد در تمام بیماران پایین بود و در ساعت ششم و دوازدهم، تفاوت معنی داری بین گروه ها دیده نشد، ولی گروه BM، نمره درد کمتری در ساعت دوم داشت(05/0P<). رضایتمندی بیماران در گروه BM، اختلاف معنی داری با دو گروه دیگر داشت(05/0P<)، عوارض قابل توجهی نیز مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    تزریق داخل مفصلی پتیدین در پایان آرتروسکوپی زانو می تواند به عنوان جایگزینی برای بوپیواکایین باشد. بعلاوه، مخلوط پتیدین و بوپیواکایین می تواند باعث تشدید اثرات هر کدام از این دو دارو به تنهایی شود.
    کلیدواژگان: 1، تزریق داخل مفصلی 2، پتیدین 3، بوپیواکایین 4، آرتروسکوپی 5، بی دردی
  • محمدرضا پالیزوان، محمودرضا خزاعی، محمودرضا نخعی، احسان الله غزنوی راد صفحه 63
    زمینه و هدف
    تحقیقات زیادی در زمینه اهمیت مصرف اسیدهای چرب ضروری بر روی عملکردهای فیزیولوژیک و رفتاری در انسان ها و حیوانات انجام گرفته است. تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده اند که کیندلینگ، سبب ایجاد اختلال در حافظه و یادگیری می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر خوراکی اسیدهای چرب سیس و ترانس، قبل و در حین کیندلینگ شیمیایی با پنتیلن تترازول، بر روی اختلالات یادگیری در موشهای صحرایی نر است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مداخله ای تجربی است. این مطالعه بر روی تعداد 18 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام گرفته است. در این مطالعه، حیوانات به سه گروه تقسیم شدند. موشهای گروه کنترل، غذای استاندارد(تهیه شده از شرکت تولید دام پارس) را دریافت کردند. به غذای گروه های سیس و ترانس، به ترتیب اسیدهای چرب سیس و ترانس اضافه شد. یک ماه پس از شروع تغذیه حیوانات، کیندلینگ آغاز شد و یک هفته پس از پایان کیندلینگ، توانایی یادگیری حیوانات در shuttle box مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون Tukey استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که گروه های کنترل و ترانس، اختلال در یادگیری شاتل باکس را از خود نشان دادند؛ تجزیه و تحلیل آماری، اختلافی را در میزان یادگیری ایجاد شده در دو گروه فوق نشان نداد، در حالی که در گروه سیس، میزان یادگیری به شکل معنی داری از دو گروه دیگر بیش تر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه، پیشنهاد می کنند که تجویز خوراکی اسیدهای چرب سیس به موشهای کیندل شده، سبب کاهش میزان اختلال یادگیری ایجاد شده توسط کیندلینگ شیمیایی با پنتیلن تترازول می گردد.
    کلیدواژگان: 1، پنتیلن تترازول 2، کیندلینگ 3، شرطی شدن احترازی دو طرفه 4، اسید چرب سیس 5، اسید چرب ترانس
  • مهرداد پورجعفر، ایرج کریمی، ایمان سراییان، مصطفی شخص نیایی، خلیل بدیعی صفحه 71
    زمینه و هدف
    سیر، گیاهی دارویی می باشد که از دیرباز در جوامع مورد استفاده دارویی قرار می گرفته است. با توجه به صدمات مسمومیت با سرب مخصوصا به بافتهای حیاتی مانند کبد، کلیه، مغز، استخوان و سیستم خونساز و همچنین به علت عوارض جانبی اکثر داروهایی که برای درمان مسمومیت با سرب بکار می روند، انجام تحقیقاتی جدید برای یافتن داروهای کم خطرتر جهت پیگیری و درمان مناسب آن، لازم به نظر می رسد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر تجویز سیر و قرص سیر در جلوگیری از تجمع سرب در برخی بافتهای مهم می باشد.
    روش بررسی
    30 قلاده سگ نژاد مخلوط نر(وزن: 12-9 کیلوگرم و سن: 9-6 ماه) به طور اتفاقی به 6 گروه پنج تایی(4 گروه آزمایشی، یک گروه شاهد مثبت و یک گروه شاهد منفی) تقسیم شدند. گروه های آزمایشی(A و B) و گروه شاهد مثبت(C)، در مدت یک ماه، روزانه 5 میلی گرم استات سرب به ازای هر کیلوگرم از وزن دریافت کردند و گروه های A1، A2، B1 و B2 به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به ترتیب 8/1 و 4/1 قرص سیر، 250 و 500 میلی گرم سیر تازه دریافت کردند. گروه D به عنوان گروه شاهد منفی، در مدت یک ماه آزمایش، هیچ ماده ای دریافت نکرد. نتایج بدست آمده، با تست Dunnet از روش آماری Kruskal-wallis One Way Analysis of Variance on Ranks مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    کاهش بار سرب سرم در گروه های B1 و B2 نسبت به گروه C، معنی دار بود(05/0P<)، ولی در گروه A1 و A2 معنی دار نبود(05/0P>). در بافت کلیه، کاهش سرب همه گروه ها بجز گروه A1 و در بافت کبد و استخوان، کاهش سرب همه گروه ها نسبت به گروه C، معنی دار بود(05/0P<).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد که تجویز حداقل 250 میلی گرم سیر تازه به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن به صورت روزانه، می تواند میزان سرب سرم، بافت کلیه، کبد و استخوان را کاهش دهد ولی دوز مشابه از قرص سیر، روی سرم و کلیه موثر نیست. به هر حال، تجویز حداقل 500 میلی گرم از قرص به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن به صورت روزانه، بر بافت کلیه نیز موثر است.
    کلیدواژگان: 1، سرب 2، سیر 3، قرص 4، سگ
  • آریا جنابی، امید مدیرامانی، احمد مورکی، مصدق جباری، شهرزاد عصاره، سید محمد فرشته نژاد صفحه 79
    زمینه و هدف
    یکی از مشکلات عمده بیماران تحت همودیالیز مزمن، اختلالات خواب می باشد. در مطالعات پژوهشگران طی سالهای اخیر، ارتباط بین اختلالات خواب در این بیماران با افزایش سن، جنسیت مونث، شیفت صبح همودیالیز و افزایش طول مدت از شروع همودیالیز به اثبات رسیده است. همچنین اختلالات خواب در این بیماران با تشدید بیماری های قلبی عروقی و احتمال عفونت همراه بوده است. از طرفی پروسه های التهابی نقش مهمی در عوارض حاصل از بیماری کلیوی در بیماران تحت همودیالیز مزمن ایفا می کنند و یکی از شاخصه های آنها، افزایش پروتئین های فاز حاد و از آن جمله CRP (C-Reactive protein) می باشد که با تشدید آترواسکلروز، سوء تغذیه وابسته به پروتئین و مشکلات قلبی عروقی همراه می باشد. هدف از این طرح تحقیقاتی، بررسی ارتباط بین سطح سرمی CRP و اختلالات خواب در بیماران تحت همودیالیز مزمن می باشد که در این رابطه تاکنون مطالعه ای در داخل و یا خارج ایران انجام نشده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی تحلیلی(Analytical cross-sectional) بر روی 158 بیمار تحت همودیالیز مزمن تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران که حداقل 6 ماه از شروع همودیالیزشان می گذشت و هفته ای 3 بار و هر بار بین 5/3 تا 4 ساعت همودیالیز می شدند، انجام گرفت. از این بیماران طبق پرسشنامه معتبر PSI(Modified post sleep inventory) سوالاتی در زمینه اختلالات خواب به 3 فرم اختلال خواب در شروع به خواب رفتن، حین خوابیدن و موقع بیدار شدن از خواب، پرسیده شد و شدت این اختلالات نمره دهی گردید و همزمان از خون محیطی آنان جهت نمونه کمی CRP نمونه گیری گردید. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که ارتباط آماری معنی داری بین سطح سرمی CRP و اختلالات خواب به طور کلی برقرار است(016/0=P و 191/0=rs) که با تفکیک جنسی در زنان، این ارتباط نسبت به مردان چشمگیرتر بود. همچنین سطح سرمی CRP در افرادی که مدت بیش از 48 ماه از همودیالیزشان می گذشت با اختلالات خواب ارتباط مستقیم داشت(001/0=P و 364/0=rs) و با فرم اختلال خواب در حین خوابیدن(PSI2) این بیماران نیز، رابطه معنی داری برقرار کرد(002/0=P و 249/0=rs)، در حالی که رده های سنی بیماران و فرمهای دیگر اختلالات خواب، ارتباط آماری معنی داری با CRP نداشتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد با توجه به نتایج بدست آمده، پیشنهاد جهت معطوف کردن توجه پژوهشگران به امر درمان ضدالتهابی جهت مشکل اختلال خواب بیماران تحت همودیالیز مزمن، امری معقول و منطقی باشد.
    کلیدواژگان: 1 - همودیالیز 2 - اختلالات خواب 3 - C، Reactive Protein
  • ولی الله حسنی، میترا ثمرخواه، ابوالفضل خسروی زنجانی صفحه 91
    زمینه و هدف
    ترامادول، یک مسکن با خواص ترکیبی آگونیست مخدر یا مهار کننده باز جذب مونوآمین است که ممکن است به عنوان یک مسکن و مکمل ضد درد در حول و حوش عمل مفید باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ترامادول با دوزهای 50 و 100 میلی گرم در ترکیب با لیدوکایین 2% در بی حسی اپیدورال در اعمال جراحی ارتوپدی اندام تحتانی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی، طراحی و اجرا شد. مطالعه بر روی دو گروه 25 نفره از بیمارانی که تحت عمل جراحی ارتوپدی اندام تحتانی قرار گرفته بودند، انجام گرفت. بی حسی اپیدورال با استفاده از سوزن اپیدورال شماره 18 در وضعیت لترال در بیماران انجام گرفت. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول، 20 میلی لیتر لیدوکایین 2% به همراه 50 میلی گرم ترامادول دریافت کردند. در گروه دوم، میزان دریافتی ترامادول به همراه لیدوکایین، 100 میلی گرم بود. شروع بلوک حسی و بالاترین بلوک حسی، امتیاز آرامبخشی، درخواست مجدد مسکن، وضعیت همودینامیک بیماران و در نهایت عوارض جانبی در دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    هیچ گونه تفاوت معنی دار آماری در مشخصات دموگرافیک و متغیرهای اصلی بی حسی و عوارض جانبی بدست نیامد(05/0=p). اگر چه تنها فشار خون سیستولیک در طی انجام عمل جراحی در دو گروه کاهش معنی داری داشته است ولی این شدت کاهش در بین دو گروه از لحاظ آماری تفاوتی نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از آن است که افزودن ترامادول به لیدوکایین می تواند سطح معینی برای بی حسی ایجاد نماید و افزایش دوز ترامادول در حد 100 میلی گرم در مقایسه با مقدار 50 میلی گرم، تاثیری در اثربخشی و عوارض جانبی آن ندارد.
    کلیدواژگان: 1، بی دردی اپیدورال 2، سطح بلوک حسی 3، عوارض جانبی 4، ترامادول 5، طول مدت بی دردی
  • فریبا خداپناهنده، داوود رمزی صفحه 101
    زمینه و هدف
    تشنج پایدار، شایع ترین اورژانس اعصاب کودکان می باشد که شدت و عوارض آن، طیف وسیعی را در بر می گیرد. بیمارانی که به بخش مراقبت های ویژه کودکان منتقل می شوند، عموما در شدیدترین قسمت این طیف واقع هستند. بنابراین اطلاعات بدست آمده از بیماران بستری در این بخشها، می تواند رهنمودهایی را بدست دهد که به کمک آنها بتوان استراتژی های مناسبی را جهت کاهش شدت و عوارض تشنج پایدار یافت. هدف از این مطالعه، بررسی اتیولوژی و عوامل تاثیرگذار بر وقوع تشنج پایدار، سیر بیماری و مرگ و میر ناشی از آن در بیماران بستری شده در بخش مراقبت های ویژه کودکان بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی توصیفی گذشته نگر، پرونده های 134 کودک(یک ماهه تا 12 ساله) که با تشخیص تشنج پایدار(Status epilepticus) در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. سن، اتیولوژی تشنج پایدار، عوامل تاثیر گذار بر بروز تشنج پایدار(از قبیل وجود آبنورمالیته قبلی عصبی) و سیر آن و همچنین مورتالیته این کودکان تعیین گردید. برای تعیین متغیرهای کمی، از میانگین ± انحراف معیار و متغیرهای کیفی، از آنالیز آماری 2χ (کای دو) استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران، 5/40±8/40 ماه بود. شایع ترین سن بروز تشنج پایدار، زیر 2 سال بود و 45% از کل کودکان، در این رده سنی قرار داشتند. از تعداد 134 کودک، 115 نفر(85%) با اولین حمله تشنج پایدار و 19 نفر(15%)، با عود تشنج پایدار بستری شده بودند. گروه علامتدار حاد(Acute symptomatic) با 37 بیمار(7/27%)، شایع ترین اتیولوژی و گروه آنسفالوپاتی پیشرونده با 10 نفر(7/7%)، کمترین عامل زمینه ای برای بروز تشنج پایدار را تشکیل می دادند. 42 کودک(3/31%) دچار تشنج پایدار مقاوم(Refractory status epilepticus) بودند. 3/40%(134/54) از کل کودکان مبتلا به تشنج پایدار، از نظر عصبی قبل از حمله تشنج غیر طبیعی بوده اند، که این نشانگر ارتباط معنی داری(01/0p<) بین معاینه عصبی غیرطبیعی قبل از حمله و وقوع تشنج پایدارمی باشد. همچنین ارتباط معنی داری(001/0p<) بین بالا رفتن سن کودک و بروز تشنج پایدار در زمینه معاینه عصبی غیر طبیعی وجود داشت. 25 نفر(6/18%) از 134 بیمار مبتلا به تشنج، فوت نمودند. 12 نفر(50 %) از این عده به گروه علامتدار حاد(Acute symptomatic)، 10 نفر(4/38%) به گروه علامتدار مزمن (Remote symptomatic)، 2 نفر(6/7%) به گروه ایدیوپاتیک و تنها یک نفر(8/3%) به گروه تب و تشنج پایدار تعلق داشتند.
    نتیجه گیری
    کودکان زیر 2 سال بیش ترین تعداد را در بین رده های سنی مورد مطالعه داشتند. نوع علامتدار حاد ومزمن شایع ترین اتیولوژی تشنج پایدار را درکودکان مورد مطالعه تشکیل می دادند. در کودکانی که دچار آبنورمالیته قبلی سیستم عصبی بودند، احتمال وقوع تشنج پایدار بیش تر بود و بیش ترین تعداد مرگ و میر مربوط به گروه علامتدار حاد بود.
    کلیدواژگان: 1، تشنج 2، تشنج پایدار 3، صرع
  • زهره شریفی، فاطمه یاری، شهرام سمیعی، محمود محمودیان شوشتری صفحه 109
    زمینه و هدف
    عفونت ویروس هپاتیت B در سراسر جهان آندمیک است. حدود 350 میلیون ناقل ویروس هپاتیت B در جهان وجود دارد. حدود یک میلیون نفر در سال به دنبال عفونت ویروس هپاتیت B تلف می شوند. متاسفانه دارویی که بتواند به درمان کامل هپاتیت B بیانجامد، وجود ندارد و تنها راه جهت کنترل اپیدمی ها، انجام واکسیناسیون می باشد. اندازه گیری مقدار DNA ویروسی برای شناسایی افرادی که دارای عفونت مزمن هستند، مورد استفاده قرار می گیرد، همچنین برای بررسی و پیش بینی سیر درمان بیماری و تاثیر داروهای ضد ویروسی در رژیم های درمانی کاربرد دارد. با معرفی Real-time PCR در آزمایشگاه های تشخیص طبی، اندازه گیری کمی DNA ویروس در نمونه های بالینی به طور معنی داری توسعه پیدا کرده است. هدف از این مطالعه، کلونینگ و شناسایی ژن کدکننده آنتی ژن سطحی ویروس هپاتیت B به عنوان استاندارد خارجی است.
    روش بررسی
    این تحقیق یک مطالعه توصیفی می باشد. برای تکثیر ژن S، ابتدا ژنوم ویروس از نمونه سرم که از نظر HbsAg(Hepatitis B surface Antigen) مثبت بود، استخراج شد. سپس با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، قطعه ای از ژن S با روش PCR(Polymerase chain reaction) تکثیر شد. برای کلونینگ ژن S از یک کلونینگ وکتور pTZ-57R(فرمنتاس) استفاده گردید. پس از خالص سازی، محصول PCR به داخل وکتور پلاسمیدی کلون شد و به داخل سلول مستعد E.Coli سویه TG1، ترانسفورم شد. باکتری حاوی پلاسمید نوترکیب با روش های مختلف از قبیل مقاومت به آنتی بیوتیک، PCR، برش با آنزیم های اختصاصی و در نهایت تعیین توالی، مورد بررسی قرار گرفت. برای آنالیز آماری، از آزمون t و محاسبه میانگین تعداد کلنی های شمارش شده بر روی پلیت های حاوی آنتی بیوتیک و بدون آن، استفاده گردید.
    یافته ها
    پس از استخراج DNA ویروسی با استفاده از آغازگرهای اختصاصی، ژن S با روش PCR تکثیر شد و قطعه ای شامل 175 جفت باز حاصل گردید، سپس ژن S با استفاده از پلاسمید pTZ57R کلون گردید. پلاسمید نوترکیب استخراج شد و با روش PCR و برش آنزیمی، مورد تایید قرار گرفت. برای تایید نهایی، پلاسمید نوترکیب تعیین توالی شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که قطعه 175 جفت بازی ژن S در پلاسمید pTZ57R کلون گردیده است که می توان از آن، جهت تهیه استاندارد Real-time PCR یا کنترل مثبت در آزمایش ها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: 1، کلونینگ 2، استاندارد خارجی 3، اشرشیاکولی 4، آنتی ژن سطحی ویروس هپاتیت B
  • علی محمد علیزاده، محمدعلی محققی، محمود خانیکی، خدیجه سعیدپور، دولت خلیلوند، صدیقه غیاثی، علیرضا دوستدار، مرتضی کریمی صفحه 117
    زمینه و هدف
    التیام زخم عبارتست از حصول مجدد تمامیت فیزیکی ساختارهای داخلی و خارجی و در برگیرنده تعامل های پیچیده بین سلولها و فاکتورهای مختلف می باشد. درمان صحیح و مراقبت از زخم جهت افزایش سرعت بهبودی، همچنین جلوگیری از مزمن شدن و عفونت آن، همواره مدنظر انسان بوده و روش های مختلف برای رسیدن به این هدف بکار گرفته شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات هیدروکسید آلومینیم که سالیان سال به طور تجربی جهت جلوگیری از زخم بستر بکار می رفت، بر روند التیام زخم پوستی در موش صحرایی صورت گرفت.
    روش بررسی
    اثرات داروی هیدروکسید آلومینیم بر روند التیام زخم پوستی در دو مدل(زخمهای طولی با ایجاد برش عمقی به طول 5/1 سانتی متر و زخمهای گرد به قطر 5/1 سانتی متر) در پشت موش صحرایی در قسمت پاراورتبرال از خط وسط و با ارزیابی طول و مساحت ناحیه التیام یافته و بررسی پاتولوژیکی در روزهای مختلف و نیز آزمایش تانسیومتری بعد از ترمیم کامل زخم انجام گرفت.
    یافته ها
    درصد بهبودی زخم در گروه کنترل زخمهای طولی در روزهای سوم، ششم، نهم، دوازدهم و پانزدهم از 13/10%، 88/31%، 46/52%، 75/78% و 100% به ترتیب به 25/10%، 38/33%، 38/55%، 36/81% و 100% با هیدروکسید آلومینیم تغییر یافت و در گروه کنترل زخمهای گرد، از 88/9%، 25/21%، 13/52%، 63/69%، 21/88% و 100% در روز هجدهم به ترتیب به 28/10%، 5/29%، 38/52%، 75%، 73/91% و 100% با هیدروکسید آلومینیم رسید که در هیچ کدام از روزها، معنی دار نبوده است. تنش(حداکثر نیروی وارد بر پوست که سبب پاره شدن آن می شود) در گروه کنترل زخمهای طولی، از 19/13 به 11/15 نیوتن با هیدروکسید آلومینیم، و در گروه زخمهای گرد در حالت کنترل، از 78/11 به 94/11 نیوتن با هیدروکسید آلومینیم تغییر یافت. کرنش(طول کشیدگی بافت، هنگامی که حداکثر کشش بر آن وارد می آید) در گروه کنترل زخمهای طولی، از 98/9 میلیمتر به 59/10 میلیمتر با هیدروکسید آلومینیم و در گروه زخمهای گرد در حالت کنترل، از 53/10 میلیمتر به 57/11 میلیمتر با هیدروکسید آلومینیم تغییر یافت. یافته های پاتولوژیک در بررسی نمونه های اخذ شده از موارد کنترل و زخمهای مواجه شده با آلومینیم در دو گروه زخم طولی و گرد، از نظر هیستولوژیک، حکایت از روند کیفی نسبتا مشابه از نظر سرعت روند ترمیم و بسیج سلولی و پاکسازی ناحیه ترمیم زخم با توجه به توالی زمانی نمونه ها با رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین داشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های فوق نشان می دهند که احتمالا داروی هیدروکسید آلومینیم تاثیری بر روند سرعت التیام زخم پوستی و ساخت کلاژن در موش صحرایی ندارد، هر چند بررسی های ایمنوهیستوشیمی بیش تری مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: 1، ترمیم زخم 2، تنش 3، کرنش 4، هیدروکسید آلومینیم
  • محسن فیروزرای، محمدرضا سراسگانی، بهنوش حسابی، احمدرضا بندگی صفحه 125
    زمینه و هدف
    اثرات بیولوژیک ترکیبات اکسید کننده قوی در بدن انسان، تحت کنترل عوامل آنتی اکسیدان است. اختلال در عمل اندام ها ممکن است نتیجه واکنش هایی میان رادیکال های آزاد با غشاء سلولها باشد. معلوم شده است که هدف اصلی رادیکال های اکسیژن، لیپیدهای غشاء سلولها می باشد. برخی گزارش ها نقش پراکسیدها را در پیشرفت آترواسکلروز نشان می دهند. بافتهای بدن انسان(مانند اریتروسیت ها) حاوی آنتی اکسیدان های مهمی مانند گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون می باشند، از این رو اریتروسیت های طبیعی نسبت به صدمات اکسیداتیو مقاومند. برخی مطالعات متضاد، اثر ورزش را بر بهبود وضعیت آنتی اکسیدان ها و ممانعت از صدمات اکسیداتیو نشان داده اند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی آسیب پذیری اریتروسیت ها و ارزیابی آنتی اکسیدان هایی مانند گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون در مردان ورزشکار و مقایسه این متغیرها با افراد غیر ورزشکار بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع مقطعی بود، 121 مرد(80 نفر ورزشکار و 41 نفر غیر ورزشکار) مورد مطالعه قرار گرفتند. برای ارزیابی آسیب پذیری اریتروسیت ها، پس از قرار گرفتن اریتروسیت ها در معرض پراکسید هیدروژن(H2O2=Hydrogen peroxide)، مالون دی آلدئید(MDA=Malondialdehyde) اندازه گیری شد. مقدار گلوتاتیون با استفاده از DTNB[5،5''-Dithio-bis(2-nitrobenzoic acid)] تعیین گردید. فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و کراتین فسفوکیناز(CPK=Creatine phosphokinase) با روش آنزیمی مورد ارزیابی قرار گرفت. آنتی اکسیدان تام پلاسما نیز، با روش FRAP(Ferric reducing ability of plasma) برآورد گردید و از آزمون های Student T Test و Chi-square جهت مقایسه متغیرهای کمی و کیفی استفاده شد.
    یافته ها
    فعالیت کراتین فسفوکیناز در ورزشکاران به طور معنی داری بالاتر از افراد غیرورزشکار بود. اریتروسیت های جدا شده از خون افراد غیر ورزشکار، آسیب پذیرتر از ورزشکاران بود، زیرا مالون دی آلدئید حاصل از انکوبه نمودن اریتروسیت های آنها با پراکسید هیدروژن در ورزشکاران(با مهار کننده کاتالاز: 90/132±23/625 نانومول در هر گرم هموگلوبین و بدون مهار کننده کاتالاز: 05/125±74/521 نانومول در هر گرم هموگلوبین) به طور چشمگیری کمتر از مالون دی آلدئید حاصل از غیر ورزشکاران بود(به ترتیب 02/0P< و 01/0P<). میزان آنتی اکسیدان تام پلاسما، فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و مقدار گلوتاتیون سلولها تفاوت معنی دار نشان نداد.
    نتیجه گیری
    اگر چه توان آنتی اکسیدانی در ورزشکاران متفاوت نبود، اما به نظر می رسد که لیپیدهای غشاء اریتروسیت ها در آنها، آسیب پذیری کمتری نسبت به افراد غیر ورزشکار دارد.
    کلیدواژگان: 1 - آسیب پذیری اریتروسیت ها 2 - گلوتاتیون 3 - گلوتاتیون پراکسیداز 4 - مالون دی آلدئید 5، ورزشکاران
  • مهدی قاسمی، حامد صادقی پور رودسری، احمدرضا دهپور، حمیدرضا صادقی پور رودسری صفحه 137
    زمینه و هدف
    اگر چه بررسی ها نشان داده اند که اندوکانابینوییدها اثراتی مرکزی بر نعوظ دارند، ولی اثر محیطی آنها بر نعوظ نامشخص می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر آنانداماید(یک کانابینویید اندوژن) بر پاسخ های شل شدگی القاء شده با تحریک اعصاب غیرآدرنرژیک غیر کولینرژیک(NANC=Non adrenergic Non cholinergic) در بافت کورپوس کاورنوزوم(بافت حیاتی در ایجاد نعوظ) موشهای صحرایی نر بوده است.
    روش بررسی
    کورپوس کاورنوزوم موشها بعد از جدا شدن توسط دایسکت دقیق و گذاشتن در حمام ارگان استاندارد اکسیژنه و حاوی آتروپین(1 میکرومول) و گوانتیدین(5 میکرومول)(به ترتیب جهت بلوک کولینرژیک و آدرنرژیک) و به دنبال ایجاد انقباض توسط 5/7 میکرومول فنیل افرین، توسط تحریک الکتریکی در فرکانس های 2، 5، 10و 15 هرتز، دچار شل شدگی شدند و نتایج توسط دستگاه الکتروفیزیوگراف ثبت گردید. آنانداماید(1و 3 میکرومول در گروه های مجزا)، 20 دقیقه قبل از تحریکات الکتریکی به حمام ارگان اضافه شد. در گروه های مجزای دیگر، هر یک از آنتاگونیست های اختصاصی رسپتورهای CB1(یک میکرومول AM251)، CB2(یک میکرومول AM630) و وانیلوییدی(3 میکرومول کاپسازپین)، 45 دقیقه قبل از آنانداماید(یک میکرومول) به حمام اضافه شدند. همچنین، وجود رسپتورهای کانابینوییدی و وانیلوییدی در این بافت توسط روش وسترن بلات ارزیابی شد. هر گروه شامل 6 حیوان بود. نوع مطالعه به صورت تجربی(Experimental) بوده و تحلیل آماری داده ها به وسیله آنالیز یکطرفه واریانس(ANOVA) متعاقب Newman-Keuls as post-hoc test انجام شد و 05/0P< از لحاظ آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    پاسخ های شل شدگی وابسته به NANC در بافت کورپوس به طور معنی داری(01/0P<) در حضور آنانداماید(1و 3 میکرومول) افزایش یافتند. اثر تقویت کننده آنانداماید بر پاسخ های NANC در حضور AM251(یک میکرومول) و کاپسازپین(3 میکرومول) اما نه با AM630(یک میکرومول)، به طور معنی داری(01/0P<) کاهش یافت. همچنین، مهار کننده آنزیم نیتریک اکساید سنتاز[یک میکرومول L-NAME(Nw-Nitro-L-Arginine Methylester)]، به طور معنی داری(001/0P<) پاسخ های شل شدگی را در حضور یا غیاب آنانداماید مهار کرد. اگر چه 30 نانومول L-NAME اثری بر پاسخ های NANC نداشت، به طور معنی داری(01/0P<) اثر تقویت کننده آنانداماید را بر پاسخ های NANC کاهش داد. همچنین، آنانداماید اثری بر پاسخ های شل شدگی توسط دوزهای مختلف نیتروپروسایدسدیم(یک میکرومول و 10 نانومول) نداشت. وسترن بلات بافت کورپوس کاورنوزوم نشان داد که پروتئین رسپتورهای CB1 و VR1(اما نه CB2) در این بافت وجود دارند.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر برای اولین بار نشان داد که آنانداماید(یک اندوکانابینویید) باعث افزایش پاسخ های شل شدگی وابسته به NANC در بافت کورپوس کاورنوزوم موشهای صحرایی نر از طریق هر یک از رسپتورهای CB1 و وانیلوییدی VR1 می شود. به نظر می رسد که در این اثر، مسیر نیتریک اکساید درگیر باشد. همچنین، در این مطالعه نشان داده شد که رسپتورهای CB1 و VR1 در این بافت وجود دارند.
    کلیدواژگان: 1، کانابینوییدها 2، اعصاب غیرآدرنرژیک غیرکولینرژیک(NANC) 3، نیتریک اکساید 4، بافت کورپوس کاورنوزوم 5، موش صحرایی
  • عباس مدنی، محمد جواد ریحانی صفحه 149
    زمینه و هدف
    توجه روزافزونی به نقش حرکت غیرطبیعی کشکک در شیار فمورال، به عنوان علت درد قدام زانو، معطوف شده است. بیمارانی که در آنها علت مشخصی بدست نمی آید، در گروه سندرم درد پاتلوفمورال قرار می گیرند. این مطالعه ارتباط بین درد و تغییرات پرتونگاری در بیماران مبتلا به درد مفصل کشککی رانی را مورد بررسی قرار داد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه همگروهی(Cohort study)، 64 زانو مشتمل بر 46 بیمار(18 مرد و 28 زن) با تشخیص درد پاتلوفمورال تحت یک دوره درمان فیزیوتراپی به مدت 6 هفته قرار گرفتند. مدت درد، شدت درد، کیفیت درد و رادیوگرافی های آگزیال در زوایای 20 و 45 درجه، قبل و بعد از درمان ثبت گردیدند. پس از خاتمه درمان، اطلاعات بدست آمده با استفاده از شاخص مرکزی MODE و تست آماری Chi-square تحت آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    قبل از درمان، میانگین مدت درد، 5/6 ماه(8/4=SD)، میانگین شدت درد، 5/5(7/1=SD)، میانگین زاویه Sulcus، 129 درجه(8=SD) و میانگین زاویه Congruence، 8/14- درجه(11=SD) بود. در 6 مورد، اندکس پاتلوفمورال بزرگ تر از 6/1 بود. پس از درمان، میانگین شدت درد، 4/1(5/1=SD) بود، به عبارت دیگر 22 مورد پس از درمان، عاری از درد شدند و شدت درد در 28 مورد نیز پس از درمان در حد خفیف بود. فقط 4 مورد تقریبا پاسخی به درمان نداده بودند. هیچ ارتباطی بین جنس و سن با شدت درد قبل از درمان و میزان پاسخ به درمان مشاهده نشد. رابطه منفی معنی داری بین میزان پاسخ به درمان و مدت درد وجود نداشت(0005/0P<)، به این صورت که هر چه مدت درد کمتر بوده، میزان پاسخ به درمان بیش تر بوده است. میانگین زاویه Congruence از 8/14- درجه(11=SD) قبل از درمان، به 6/16- درجه(8=SD) بعد از درمان، کاهش پیدا کرد که نشان دهنده کاهش زاویه به میزان 8/1 درجه می باشد(041/0=P). فقط در 6 مورد اندکس پاتلوفمورال بزرگ تر از 6/1 بود که بعد از درمان، به 4 مورد تقلیل یافت. هیچ ارتباطی بین شدت درد و میزان پاسخ به درمان با تظاهرات پرتونگاری مشاهده نشد. ارتباط معنی داری بین میزان پاسخ به درمان و بروز تغییر در میانگین زاویه Congruence پس از درمان ملاحظه گردید. در زیر گروهی از بیماران که به درمان پاسخ داده بودند، میانگین زاویه Congruence به میزان 3/2 درجه کاهش نشان داد(028/0=P)، این میزان در زیر گروهی که به درمان پاسخ نداده بودند، 375/0 درجه بود که از نظر آماری قابل ملاحظه نیست(83/0=P).
    نتیجه گیری
    هیچ ارتباطی بین شدت درد و میزان پاسخ به درمان با تغییرات پرتونگاری مشاهده نشد. رابطه معنی داری بین میزان پاسخ به درمان و بروز تغییر در میانگین زاویه Congruence پس از درمان مشاهده شد. پس از شروع علایم، هر چه درمان زودتر شروع گردد، میزان پاسخ به درمان بهتر خواهد بود.
    کلیدواژگان: 1، راستای کشکک 2، پرتونگاری زانو 3، فیزیوتراپی
  • محمدرضا معتمد، سید محمد فرشته نژاد، مهسان خالقی پناه صفحه 157
    زمینه و هدف
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس(MS=Multiple sclerosis)، شایع ترین بیماری دمیلیناتیو سیستم عصبی مرکزی و علت شایع ناتوانی در جوانان می باشد. تفاوت هایی که در سیر بالینی، انواع کلینیکی، پراکندگی جغرافیایی، پاسخ دهی به درمان و شیوع جنسی بیماری دیده می شود، دال بر وجود نقش عوامل مختلف و چندگانه در بروز این بیماری می باشد. یکی از فاکتورهای مهم در سیر بیماری MS، شیوع جنسی آن و تغییراتی است که به موازات نوسانات هورمون های جنسی در شدت حملات و علایم بیماری دیده می شود. تمامی این شواهد بیانگر نقش احتمالی هورمون های جنسی در بیماری MS است. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات درمانی هورمون های جنسی در سیر نوع عودکننده- بهبودیابنده MS و مقایسه آن با درمان معمول با اینترفرون صورت گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه به روش هم گروهی(Cohort) انجام شد. برای این منظور، نهایتا 39 بیمار زن که بر اساس معیارهای مک دونالد مبتلا به Relapsing/Remitting MS(RRMS) بودند، در مدت 32 ماه (از دی ماه 1380 تا مردادماه 1383) مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران در 4 گروه قابل تقسیم بودند: گروه A، شامل 11 بیمار که اینترفرون و هورمون جنسی را به صورت توام مصرف می کردند، گروه B، شامل 12 بیمار که فقط اینترفرون مصرف می کردند، گروه C، شامل 6 بیمار که فقط هورمون جنسی مصرف می کردند و گروه D(شاهد)، شامل 10 بیمار که اینترفرون و هورمون جنسی مصرف نکردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، میزان ناتوانی بیماران بر اساس جدول EDSS(Expanded disability status scale)، تعداد حملات و متغیرهای دموگرافیک در فرم های جمع آوری اطلاعات، ثبت و توسط نرم افزار آماری(version 11.5)SPSS آنالیز گردیدند. در آنالیز داده ها از شاخص های توصیفی و تستهای K.S، Paired T Test، Kruskal-Wallis، Mann-Whitney U و Correlation استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 36/ 28 سال(36/8 SD=) بود که 9 نفر، مجرد و 30 نفر، ازدواج کرده بودند. بیش ترین و کمترین میانگین تعداد حملات به ترتیب در گروه های D(5/2 حمله) و A(36/1 حمله) دیده شد. درآنالیز تحلیلی نیز ارتباط آماری معنی داری بین تعداد حملات و دریافت هورمون جنسی بدست آمد(013/0 P=). همچنین نتایج، نشان دهنده وجود اختلاف آماری معنی دار بین EDSS قبل و بعد از درمان(000/0 P=) و نیز بین تغییرات EDSS با مصرف هورمون جنسی (019/0 P=) بود. این در حالی است که درمان با اینترفرون فقط با تعداد حملات ارتباط آماری معنی داری داشت(033/0 P=) و با تغییرات EDSS ارتباطی نداشت(32/0 P=).
    نتیجه گیری
    مطالعات مختلف، نتایج متناقضی را در مورد اثرات هورمون درمانی بر سیر بیماری MS نشان داده اند. در صورتی که نتایج مطالعه حاضر، مطرح کننده نقش هورمون های جنسی در بیماریMS است و می توان گفت برقراری سطح بالای هورمون های جنسی بویژه استروژن(مانند زمان بارداری)، در کاهش حملات موثر است، ضمن آن که تجویز همزمان هورمون های جنسی و اینترفرون می تواند منجر به کاهش میزان ناتوانی و کاستن از تعداد حملات شود.
    کلیدواژگان: 1 - مولتیپل اسکلروزیس(MS) 2 - هورمون های جنسی 3 - اینترفرون 4، EDSS
  • مهدی منوچهری پور، مرتضی جباری مقدم صفحه 165
    زمینه و هدف
    لرز پس از بیهوشی، یک عارضه شایع بیهوشی امروز است. با توجه به این نکته که مدت تجویز داروهای بیهوشی با میزان بروز لرز پس از بیهوشی مرتبط دانسته شده است، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مدت زمان بیهوشی بر میزان بروز لرز پس از بیهوشی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت دو سوکور بر روی 60 بیمار 50-20 سال با ASA کلاس I(American society of anesthesia) انجام گرفت. بیماران براساس مدت زمان بیهوشی در سه گروه تقسیم گردیدند. در گروه 1، مدت زمان بیهوشی کمتر از یک ساعت بود، در گروه 2، مدت زمان بیهوشی 3-1 ساعت بود و در گروه 3، این زمان، 5-3 ساعت بود. میزان بروز لرز پس از بیهوشی در بیماران مورد مطالعه در خاتمه عمل جراحی، مشخص و ثبت گردید. پروتکل بیهوشی در بیماران هر سه گروه یکسان بود. نتایج حاصل با استفاده از آزمون آماری Chi-square و شاخص Cramer''s V مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مشخص شد که مدت زمان بیهوشی با بروز لرز پس از بیهوشی ارتباط دارد؛ این ارتباط هنگامی وجود دارد که مدت زمان بیهوشی بیش تر از 3 ساعت بطول انجامد.
    نتیجه گیری
    افزایش مدت زمان بیهوشی بیش از 3 ساعت، یکی از دلایل افزایش بروز لرز پس از بیهوشی است.
    کلیدواژگان: 1، بیهوشی عمومی 2، داروهای هوشبر استنشاقی 3، لرز پس از بیهوشی
  • عظیم مهرور، پروانه وثوق، نرجس مهرور، آزیتا آذرکیوان، خدیجه ارجمندی، شهلا انصاری، حسن نیکفرجام صفحه 173
    چکیده
    زمینه و هدف
    HBV(Hepatitis B virus)، یک ویروس هپاتوتروفیک است که معمولا سبب عفونت بدون علامت می گردد و یک عامل عفونی بسیار مهم در بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد به دلیل نیازی که این بیماران به تزریق فراورده های خونی در حین درمان دارند، می باشد. با توجه به اهمیت موضوع، هدف از انجام این مطالعه، استفاده از واکسیناسیون هپاتیت B در بیمارانی که نسبت به این بیماری مصونیت ندارد، می باشد.
    روش بررسی
    برای پیشگیری، واکسیناسیون هپاتیت B، با دوز دو برابر، در 159 بیمار مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد در فاز نگهدارنده درمان، انجام شد. بیماران قبل از انجام واکسیناسیون، از نظر سیستم ایمنی(سلولی و همورال) و عملکرد کبدی بررسی شدند و هیچ نوع مشکلی نداشتند. مطالعه حاضر از نوع موردی شاهدی بود که جهت آنالیز داده ها از آزمون Chi-square استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج بررسی HbsAb(Hepatitis B surface Antibody) در هر دو گروه، 3 الی 5 ماه بعد از واکسیناسیون پیگیری شد که حدود 25% از بیماران پاسخ مثبت به HbsAg(Hepatitis B surface Antigen) دادند و این یک نشانه امیدوار کننده برای بررسی بیش تر و کنترل بیش تر در بیماران است.
    نتیجه گیری
    مطالعات انجام شده در کشورهای دیگر نشان دهنده این است که حدود 30%، پاسخ مثبت به واکسن HbsAg دادند. به نظر می رسد که بهتر است تزریق واکسن هپاتیت B در بیمارانی که سطح آنتی بادی محافظتی در برابر این بیماری ندارند، انجام گردد.
    کلیدواژگان: 1، لوسمی لنفوبلاستیک حاد 2، واکسیناسیون 3، هپاتیت B
  • نرجس مهرور، عباس اخوان سپهی، عظیم مهرور، معصومه عظیمی راد، رزیتا عدالت، فرشته جعفری، مریم صناعی، کیانا میرسعیدی، محمدرضا زالی صفحه 181
    زمینه و هدف
    سالمونلا، از مهم ترین پاتوژن های ایجاد کننده اسهال و بیماری های ناشی از غذا در انسان می باشد. از علایم آن، اسهال، تب، استفراغ و در برخی موارد، اسهال خونی است. به دلیل اهمیت این ارگانیسم به عنوان یکی از پاتوژن های بیماریزا، شناسایی و تشخیص سریع این پاتوژن و همچنین تمایز سروتیپ های آن از هم توسط روش های مولکولی، لازم می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی تکنیک PCR-Ribotyping (Polymerase chain reaction-Ribotyping) در سروتیپ های سالمونلای جدا شده از نمونه های اسهالی می باشد.
    روش بررسی
    نمونه های مورد مطالعه در این تحقیق شامل سویه های سالمونلای جدا شده از 115 کودک مبتلا به اسهال بود که پس از تعیین نوع سروتیپ آنها، DNA با روش فنل/کلرفرم استخراج شد و تکنیک PCR-Ribotyping توسط پرایمرهای P2 و P1 مربوط به ژن 16S-23SrRNA انجام گرفت. در نهایت محصولات PCR بر روی ژل آگارز 8/1% الکتروفورز شدند و بعد از رنگ آمیزی ژل با اتیدیوم بروماید، آنالیز صورت گرفت. داده های بدست آمده با برنامه(version 11.5)SPSS و آزمون آماری Chi-square و برنامه آماری NTSYS2 آنالیز شدند.
    یافته ها
    115 نمونه سالمونلا، شامل سروتیپ های Paratyphi A، Paratyphi B، Paratyphi C، Paratyphi D و Typhi بودند. در ارتباط با ژن 16S-23SrRNA، تمامی سروتیپ ها دارای 5 باند مشابه در حد فاصل 2500-700 جفت باز بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده، می توان گفت تکنیک PCR-Ribotyping دارای توانایی کافی جهت شناسایی سویه های سالمونلا در حد جنس می باشد ولی برای تعیین نوع سروتیپ، از قدرت تمایز زیادی برخوردار نمی باشد.
    کلیدواژگان: 1، روش های مولکولی 2، قدرت تمایز 3، سالمونلا 4، سروتیپ
  • مرضیه نجومی، میترا مدرس گیلانی، آزاده عرفانی، نگار مظفری، آزاده متقی صفحه 189
    چکیده
    زمینه و هدف
    سرطان دهانه رحم، سومین سرطان شایع دستگاه تناسلی زنان است. در بسیاری از کشورهای در حال پیشرفت، شیوع این بدخیمی بالا است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی عوامل خطر سرطان دهانه رحم طراحی شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی انجام شد و در طی آن 300 زن مبتلا به سرطان دهانه رحم که بیماری آنها توسط پاتولوژی به اثبات رسیده بود، در شهر تهران مورد بررسی قرار گرفتند. روش نمونه گیری، غیراحتمالی در دسترس بود. محل نمونه گیری، 7 بیمارستان دارای بخشهای زنان و زایمان در شهر تهران بود. متغیرهای دموگرافیک(سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، شغل و...)، مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری و مدت زمان مصرف، سابقه سقط، سابقه کانسر سرویکس در خانواده، مصرف سیگار، سن ازدواج و تولد اولین فرزند و... اندازه گیری شدند. روش جمع آوری داده ها، مصاحبه، پرسشنامه و مرور پرونده ها بود. از نرم افزار SPSS برای توصیف داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان مورد بررسی 6/11±4/55 سال بدست آمد. در حدود نیمی از زنان بیسواد بودند. 17%، سابقه بیش از یک بار ازدواج داشتند. 10%، سابقه مثبت کانسر سرویکس در بستگان درجه یک خود را گزارش کردند. 45%، سابقه مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری داشتند و 12%، سابقه مصرف سیگار را ذکر می کردند. میانگین سن ازدواج و تعداد موارد حاملگی به ترتیب 4±4/16 سال و 7/2±6 بود. به طور متوسط 5/5±9 سال از قرصهای پیشگیری از بارداری استفاده کرده بودند. 48%، سابقه سقط یا مرده زایی را در طول دوران باروری خود ذکر می کردند.متوسط سن مادران در اولین بارداری، 7/3±6/18 سال بدست آمد.
    نتیجه گیری
    میانگین سنی زنان مورد بررسی 4/55 سال بود. فراوانی عوامل خطر مهم عبارت بود از سابقه مثبت خانوادگی سرطان دهانه رحم(10%)، متوسط پایین سن ازدواج(4/16 سال)، میانگین بالای تعداد موارد حاملگی(6)، سن پایین در تولد اولین فرزند(6/18 سال) و مصرف طولانی مدت قرصهای پیشگیری از بارداری(9 سال).
    کلیدواژگان: 1، کانسر سرویکس 2، عوامل خطر 3، فراوانی
  • علی نشاسته ریز، علی اصغر پرچ، سمیده خویی صفحه 197
    زمینه و هدف
    آزمایشات مختلف in vitro و in vivo نشان داده اند که استفاده از حساس کننده های پرتوی در پرتودرمانی، ابزار مفیدی در درمان سرطان گلیوما است. بسیاری از دودمان های سلولی تحت شرایط خاص تجمع یافته و با رشد، ساختارهای چندسلولی به نام اسفرویید(spheroid) تشکیل می دهند. این اسفروییدها از ابعاد مختلف، شبیه تومورهای in vivo می باشند. بنابراین مطالعه خصوصیات رشد و رفتار اسفروییدها، نقش مهمی در درک رفتار تومورها در شرایط مختلف آزمایشگاهی دارد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین نقش Iudr(Iododeoxyuridine) در حساس کنندگی پرتوی در اسفروییدهای سلولهای گلیوما می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه پژوهشی از نوع آزمایشگاهی بوده و مقایسه نتایج توسط آزمون آماری T Test انجام شد. در این مطالعه از آزمون comet assay جهت مقایسه آسیب های ایجاد شده در DNA سلولهای U87MG از دودمان سلولی گلیوما استفاده شد. آزمایشات، روی اسفروییدها در دو قطر 100 و 300 میکرومتر انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از بررسی اثر تشعشع در اسفروییدها در حضور و عدم حضور Iudr در هر دو قطر اسفرویید نشان می دهد که حضور Iudr به همراه پرتو، باعث افزایش tail moment و در نتیجه افزایش آسیب سلولی می شود، بویژه در اسفروییدهای 300 میکرون در 50% سلولها آسیب بیش تری در حضور Iudr مشاهده شده است. این نشان می دهد که حضور Iudr در غلظت اشباع، باعث افزایش حساس کنندگی پرتوی در اسفروییدها می شود.
    نتیجه گیری
    مقایسه tail momentها در اسفروییدهای 100 و 300 میکرومتر نشان می دهد که در اسفروییدهای 300 میکرومتر، آسیب سلولی کمتر بوده است که می تواند به دلیل وجود سولهای G0 و یا سلولهایی با چرخه طولانی باشد که Iudr کمتری دریافت کرده اند. همچنین براساس نتایج حاضر، برداشت کم Iudr نیز می تواند باعث افزایش حساسیت پرتوی سلول شود. جهت موثرتر واقع شدن این روش درمانی، می توان زمان انکوباسیون با Iudr را افزایش داد تا سلولهای G0 وارد چرخه شده و زمان بیش تری در اختیار سلولهای با چرخه طولانی تر قرار گیرد و یا از موادی که مانع ترمیم آسیب می شوند، استفاده نمود.
    کلیدواژگان: 1، حساس کنندگی پرتوی 2، گلیوما 3، اسفرویید 4، Iudr 5، Comet
  • فاطمه میرزا کوچک خوشنویس، فریناز نصیری نژاد، کاظم پریور صفحه 209
    چکیده
    زمینه و هدف
    مصرف گیاه Ruta graveolens(سداب) به دلیل وجود اثرات ضد اسپاسم، مدر و تسکین بخش، در کشورهای خاورمیانه متداول است. براساس تحقیقاتی که اخیرا صورت گرفته است، زمانی که سداب را به صورت خوراکی به موشها داده اند، اثرات ضد باروری نشان داده است. در این مطالعه سعی شد تا اثرات احتمالی عصاره الکلی سداب روی سیستم تولیدمثلی موشهای ماده نابالغ بررسی شود.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع تجربی می باشد، موشهای ماده نابالغ در محدوده سنی 5-4 هفته به سه گروه تجربی، شاهد و کنترل تقسیم شدند. بعد از تعیین LD50(Lethal dose 50) عصاره الکلی(650 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن)، 325 میلی گرم از عصاره به ازای هر کیلوگرم از وزن به صورت درون صفاقی(IP=Intraperitoneal)، یک روز در میان به مدت یک هفته به موشها تزریق شد. به گروه شاهد، به همان میزان روغن زیتون طبیعی(حلال عصاره) تزریق شد و حیوانات گروه کنترل، دست نخورده باقی ماندند. بعد از گذشت یک ماه از آخرین تزریق، با استفاده از مخلوط کتامین و زایلزین، حیوانات عمیقا بیهوش شدند، سپس خونگیری از قلب صورت گرفت و سرم جدا شده، در دمای 20- درجه سانتی گراد نگهداری گردید. همزمان تخمدان ها از بدن، خارج و پس از وزن کردن، برای تجزیه و تحلیل بافت شناسی در محلول بوئن قرار داده شدند.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده کاهش معنی داری را در حد 01/0P< در وزن نسبی تخمدان ها در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل نشان داد. کاهش وزن تخمدان با کاهش در تعداد فولیکول های بدوی همراه بوده است. قطر و تعداد جسم زرد نیز کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل نشان داد(01/0P<)، همچنین کاهش معنی دار در قطر اووسیت و قطر تخمدان دیده شد(01/0P<). نتایج سنجش هورمونی نیز کاهش معنی دار در سطح استروژن را در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل نشان داد(01/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده در این مطالعه نشان می دهد که استفاده از عصاره الکلی گیاه سداب، منجر به تغییر عملکرد سیستم تولید مثلی در موشهای نابالغ ماده خواهد شد. بنابراین این احتمال وجود دارد که استفاده از این گیاه بتواند راه حل مناسبی جهت کنترل باروری به حساب آید.
    کلیدواژگان: 1 - سداب 2 - عصاره الکلی 3 - سیستم تولید مثلی ماده 4 - موش نژاد Balb، C
  • نکیسا هومن، حسن اتوکش، فرخ فرگاه صفحه 219
    زمینه و هدف
    درمان آنتی بیوتیکی از بروز موارد جدید گلومرولونفریت متعاقب عفونت استرپتوکوکی جلوگیری می کند. در این مطالعه، تاثیر درمان زود هنگام با آنتی بیوتیک بر شدت تظاهرات بالینی کودکان مبتلا به این بیماری ارزیابی شد.
    روش بررسی
    پرونده بیماران بستری با تشخیص گلومرولونفریت متعاقب عفونت استرپتوکوکی در بین سالهای 82-1368 مرور شد. این بررسی، یک مطالعه گذشته نگر توصیفی بوده است. معیارهای انتخاب بیماران عبارت بودند از: هماچوری، شواهد دال بر عفونت استرپتوکوکی[کشت مثبت یا تیتر بالا رونده ASOT(Antistreptolysin O Titer)] و کاهش گذرای C3. بر اساس سابقه مصرف آنتی بیوتیک در فاز نهفته بیماری، بیماران به دو گروه تقسیم شدند. شدت تظاهرات بالینی و یافته های آزمایشگاهی بدو بستری، از صفر تا چهار، امتیازبندی شد. مقایسه میانگین، با independent test و مقایسه تعداد بیماران، با Chi-square صورت گرفت و 05/0P< معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    86 کودک با میانگین سنی 76/8 سال(85/2=SD)(65 مذکر و 21 مونث) وارد مطالعه شدند. شایع ترین تظاهرات بالینی به ترتیب عبارت بودند از هماچوری(100%)، ادم و ازوتمی(70%)، فشار خون بالا(68%) و پروتئینوری(53%). 35 کودک سابقه مصرف هیچ گونه آنتی بیوتیکی را نداشتند. ادم شدید(3/37% در مقابل 2/18%)، طول مدت بستری(11 روز در مقابل 9/8 روز) و حداکثر کراتینین(2 میلی گرم در دسی لیتر در مقابل 3/1 میلی گرم در دسی لیتر) در گروهی که آنتی بیوتیک مصرف نکرده بودند، به طور قابل ملاحظه ای بیش تر بوده است(05/0P<). میانگین امتیاز بالینی و آزمایشگاهی و امتیاز کل در گروهی که درمان آنتی بیوتیکی دریافت نکرده بودند، به طور قابل ملاحظه ای بیش تر بوده است(0001/0P<).
    نتیجه گیری
    مصرف آنتی بیوتیک از شدت تظاهرات بالینی کودکان مبتلا به گلومرولونفریت متعاقب عفونت استرپتوکوکی می کاهد.
    کلیدواژگان: 1، گلومرولونفریت 2، استرپتوکوک 3، آنتی بیوتیک 4، نارسایی کلیه
|
  • F. Ehsani Pour, A.A. Abdi, M. Faisal Naji Alanaghare Page 7
    Background and Aim
    Rapid breathing is an important clinical manifestation of many illnesses in young infants. Often it is the only sign of illness in this age group. The aim of this study is the evaluation of the respiratory rate as an indicator of hypoxia in infants <1 months. Patients and
    Methods
    This observational study was conducted on 222 ill neonates who were hospitalized in Rasool-Akram NICU. Age, sex and gestational age were recorded and Respiratory Rate(RR) was counted at complete one minute when the neonate was quiet. Then oxygen saturation(SaO2) was measured at finger or toe with a pulse oximeter by another person. Hypoxia was defined as an SaO2<=90%. RR and SaO2 were recorded by 2 fix observers who were unaware of the research. The t2-test was done to find the usefulness of the respiratory rate as indicator of hypoxia.
    Results
    Hypoxia(SaO2<=90%) was seen in 100(45%) infants. RR and SaO2 showed a significant negative correlation. RR 60-69/min predicts hypoxia with 82/6% sensitivity, 86/4% specifity, 55/8% PPV, 96% NPV.
    Conclusion
    These results indicated that a respiratory rate>60/min is a good predictor of hypoxia in neonates brought to emergency service of hospital for any symptoms of acute illness.
    Keywords: 1) Respiratory Rate 2) Pulse Oximeter 3) Arterial Oxygen Saturation 4) Neonate
  • A. Ahmadi, F. Nasiri Nejad, K. Parivar Page 13
    Background and Aim
    Ruta graveolens(R.G) has been used for sexual impotence in men and abortion in women. In this study the effect of aqueous extract of this plant has been investigated on testis tissue and spermatogenesis.
    Material And Methods
    For this reason as an experimental research, animals were allocated to three groups as control which did not receive anything, vehicle which received only normal saline, and experimental which received ruta extract. Lethal dose 50(LD 50) of extract was considered as 560mg/kg. Based on this, sub LD 50 dose of aqeous extract i.e 280mg/kg was injected intraperitoneally once every other day for one week. A month after the last injection the animals were deeply anesthetized and dissected. Blood was collected intracardically for hormonal assay. The testis were extruded, weighed and then fixed for histological studies. For statistical analysis ANOVA and Tukey as a post hoc test were used.
    Results
    Intraperitoneal injection of 280mg/kg R.G showed nonsignificant changes in body weight and testicular weight and induced a significant decrease in the number of type A spermatogonia(P<0.01) and primary spermatocyte(p<0.05) in experimental group as compared to control and vehicle. There were no significant differences in number of type B and spermatozoid between the groups. There was increase in thickness of tunica albugina and decrease in number of sertoli cells in experimental group as compared to control(P<0.01) and vehicle(P<0.05) which was significant. Also there was a decrease in number of Leydig cells, testosterone and LH levels in experimental group which was not significant.
    Conclusion
    The aqueous extract of R.G diminishes the reproductive system activity and might be useful a substances for birth control process.
    Keywords: 1) Aqueous Extract 2) Ruta Graveolens 3) Spermatogenesis 4) Immature Balb, C Mice
  • A.A. Asadi Noughabi, M. Zandi, A. Mehran, S.M. Alavian, A. Hasanpour Dehkordi Page 21
    Background and Aim
    Viral hepatitis is a significant and worldwide health problem. The main purose of treating and caring of patients with chronic disease is to promote life satisfaction and well being feeling. In most of the patients with chronic hepatitis, especially those treated with interferon, quality of life is less than normal. The aim of this study was to evaluate the effect of education on quality of life of patients with chronic hepatitis treated with P-D Feron who had referred to Hepatitis Center-Tehran. Patients and
    Methods
    The present study was done as a semi experimental research with two separate groups: case and control. The intervention included educating the method of self injection of alpha-2B interferon(P-D feron) and following the continuous treatment with interferon. Sampling method was a non-randomized method and carried out according to the subject characteristics. Sample size was 60 patients, grouped randomly in two 30 patient groups(case and control). Data gathering tool was a demographic characteristics questionnaire and the questionnaire of Quality of Life in Patients with Chronic Liver Disease(CLDQ). Educational program was done in four "45 minute sessions" for case group and their relatives. The follow up period was 12 weeks. Quality of life in patients with chronic hepatitis was measured in two stages, before initiating interferon therapy, and after performing educational program. Finally, the quality of life in two groups was compared by Wilcoxon Signed Rank Test.
    Results
    There wasnt significant difference in demographic characteristics of two groups(P>0.005). The total score of quality of life in two groups, before therapy did not show significant difference(P=0.351) while 12 weeks after performing educational program there was a significant difference between two groups(P<0.001). Wilcoxon statistical test showed that total score of quality of life in case group had a significant difference before and after performing educational program(P<0.001), and had improved after performing educational program. The total score of quality of life in control group didnt have significant difference after 12 weeks(P=0.143).
    Conclusion
    Planning short and simple educational programs has a significant effect on the patient's control on his/her disease and it's side effects and can improve quality of life, life satisfaction feeling, and coping with treatment in patients with viral hepatitis.
    Keywords: 1) Education 2) Viral Hepatitis 3) Quality of Life 4) Interferon Therapy
  • P. Eshraghi, M. Hedayati, M. Daneshpour, P. Mirmiran, F. Azizi Page 29
    Background and Aim
    There are many articles on the association between β3-adrenoreceptor gene polymorphisms and obesity. The aim of this study was to investigate the association between β3-adrenoreceptor gene polymorphism and serum concentration of Leptin with body mass index(BMI).
    Materials And Methods
    The study was cross-sectional. Participants of Tehran Lipid and Glucose Study were divided on the basis of BMI in four groups: BMI<20, 20≤BMI<25, 25≤BMI<30, BMI≥30. Totally 401 subjects(mean age 44±14 years)[197 men(46±14 years), 204 women(42±13 years)] were selected randomly each group including 97, 98, 104 and 102 subjects, respectively. Leptin level was determined by Enzyme immuno assay(EIA) method and FBS, HDL-C, Triglyceride and Total Cholesterol levels were determined by Enzyme colorimetric method. Factors including Body mass index and blood pressure were measured too. A 210 bp fragment of mentioned gene was amplified using PCR and subject's genotyping in Tehran Lipid and Glucose Study population was determined by RFLP(MvaI, restriction enzyme) method. Data were analyzed using the T-test. We used one-way ANOVA test followed by post hoc multiple comparison(Tukey) between four BMI groups and also between two groups, of AA/TA(arg Carrier) and TT(Arg non Carrier). All data were analyzed using SPSS 11.5.
    Results
    The A(Arg) allele frequency was 0.08 among the population and satisfied Hardy-Weinberg equilibrium. Presence of A(Arg) allele was significantly associated with increase of the BMI(AA/TA, 27±6kg/m2 TT, 25±5 kg/m2 P=0.043) and increase serum Leptin level(AA/TA, 30±25mg/dl TT, 23±21 mg/dl P=0.009).
    Conclusion
    These data showed the association between Trp64Arg polymorphism of β3-adrenoreceptor gene with increasing BMI and Leptin level.
    Keywords: 1) Obesity 2) Body Mass Index 3) Leptin 4) Polymorphism 5) β, 3, adrenoreceptor
  • A. Akbarian, A. Haghgo, R. Hamkar, M. Haj Abdulbaghi, A.R. Esteghamati, R. Nategh, S.M. Zahraee, S. Jalilvand, T. Mokhtari Azad, K. Noori Jalyani Page 37
    Background and Aim
    Rubella vaccine contains live attenuated virus that can be transmitted to fetus causing severe abnormalities in the fetus during pregnancy. However there isnt enough studies to show any congenital rubella syndrome(CRS) in these cases, yet. During mass campaign for Measles-Rubella vaccination in December 2003 in Iran, many pregnant women were vaccinated accidently. In this study we evaluated the prevalence of CRS in pregnant women that had referred to Imam Khomeini & Rasool Akram hospitals in 2003. Patients and
    Methods
    In this cohort study, 810 pregnant women 14-25 years of age who received Measles-Rubella vaccine accidently were studied. The cases were grouped in to "susceptible" and "immune against rubella" before vaccination by the status of IgG avidity to rubella vaccine. Then susceptible women were followed up to delivery and their children were followed up to 2yrs of age.
    Results
    Two neonates that were born from susceptible women, showed Rubella-specific IgG in cord blood sera but did not show signs compatible to congental rubella syndrome.
    Conclusion
    According to our findings, the risk of being infected with rubella vaccine virus for fetus of mothers that were accidently vaccinated with rubella vaccine is minimal.
    Keywords: 1) Measles, Rubella Vaccine 2) Pregnant Women 3) IgG Avidity 4) Congenital Rubella Syndrome
  • N. Amir Mozafari, H. Forouhesh Tehrani, M. Niakani Page 43
    Background and Aim
    Nalidixic acid is a quinolone antibiotic with excellent in vitro and in vivo activity against salmonella. It is often the first choice for treating drug resistance salmonella infections. Nalidixic acid resistance can often lead to resistance to fluoroquinolones such as ciprofloxacin. In this survey the extent of salmonella infections, the salmonella strains involved, antibiotic susceptibility patterns, and the MIC values towards nalidixic acid were investigated. Patients and
    Methods
    During one year period(2005-2006), a total of 1333 diarrheal stool samples were collected from hospitalized patients. Stool cultures were performed on differential and selective media for salmonella isolation. A total of 45 salmonella spp.(species) were isolated(3.4%). Species identification were achieved by agglutination with species-specific antisera. Antibiotic susceptibilities were determined by disk-diffusion method(Kirby-Baure). The minimal inhibitory concentration(MIC) of drug-resistance salmonella isolates was performed by E.test. The study was a descriptive work. Data was analyzed by SPSS sftware. Based on difference ratio hypothesis there were no significant differences between the two methods.
    Results
    A total of 45 salmonella spp.(3.4%) were isolated from 1333 stool samples. Agglutination tests with specific antisera indicated that 9 of them belonged to S. enteritids(20.0%), 6 S. typhimurium(13.3%), 4 S. montevideo(8.9%), 3 S. paratyphi C(6.7%), 2 S. paratyphi B(4.4%), 1 S. muenchen(2.2%), 1 S. derby(2.2%), 1 S. schwarzengrund(2.2%), 1 S. arizonea(2.2%) and 13(28.9%) untypable strains. All of the isolates were agglutinated with only anti O-antisera and non showed any reactions with anti-H antisera. Of the 13 untypable strains, 10(22.2%) belonged to the salmonella serogroup C and the remaining 3(6.7%) were serogroup B. Antibiogram tests indicated that 11(24.4%) of the salmonella isolates were resistant to Nalidixic acid in the disk diffusion agar method. However, determination of MIC values with E.test indicated that only 9(20.0%) of these strains showed MIC values within resistant range.
    Conclusion
    The highest rate of nalidixic acid resistance was seen within the non-typhoidal salmonella strains. These strains are widely distributed within our environment and are the major etiological agents of human salmonellosis. Eleven strains were nalidixic acid resistant in the disk-diffusion method whereas, only 9 showed resistant trait with E.test. The MIC of the resistant isolates to nalidixic acid was ≥ 32µg//ml. Despite its high cost, it is therefore concluded that E.test gives a better and more accurate identification of drug-resistance trait as compared to disk diffusion agar method.
    Keywords: 1) Salmonella 2) Antibiotic Resistance 3) Nalidixic Acid
  • F. Imani, V. Hassani, M. Razi, S.R. Entezari Page 53
    Background and Aim
    One of the methods of controlling pain after knee arthroscopy is intra articular injection of morphine with or without local anesthesia. Pethidine is an opioid that also has week local anesthetic effect. The aim of this study was to compare the analgesic effect of intra-articular pethidine, bupivacaine and their combination at the end of knee arthroscopy on postoperative pain. Patients and
    Methods
    After ethical approval, sixty patients(ASA I or II) undergoing arthroscopic knee surgery during general anesthesia were allocated to this double blinded clinical trial study. Premedication(midazolam and alfentanil) induction(propofol and atracurium) and maintenance(infusion of propofol and alfentanil by infusion pump, O2 and No2 50%, and bolus doses of atracurium) were similar in all groups. At the end of surgery, patients were randomly assigned to one of the three groups(20 patients in each group) to receive intra-articular 0.5% bupivacaine 100mg(Group B), pethidine 100 mg(Group M), or a combination of 0.5% bupivacaine 100 mg and pethidine 100 mg(Group BM) to a total volume of 20 ml. Methylprednisolone 40 mg was added to the solution of all the groups. After transfer to ward, Patient-Controlled Iv Analgesia(PCA) was given for pain control. Duration of postoperative analgesia, pain score(VAS) at 2, 6 and 12 hrs, first analgesic request, total fentanyl consumption during the first 24 hours and side effects were recorded. For statistical analyses, One way Anova, Tukey, Kruskal wallis, Mann-whitney(for quantitative variables) and Chi square or Fischer's Tests(for qualitative variables) were used.
    Results
    Duration of postoperative analgesia was more prolonged in BM group than the other two groups, but M group did not show significant difference as compared to B group(211±51, 72±40, and 51±34 min, respectively). Time for first analgesic request was more prolonged in BM group than other two groups, and also longer in M group than B group(300±38, 132±60, and 82±45 min, respectively, P<0.05). Furthermore, total fentanyl consumption was significantly lower in BM group than other two groups, and also lower in M group than B group(307±52, 352±98, and 382±105mcg, respectively, P<0.05). Although, mean VAS was low in all groups and did not significantly differ between groups at 6 and 12 hrs, but at 2 hrs after surgery it was lower in BM group than others(P<0.05). Patient's satisfaction in BM group showed significant difference than the other two groups(P<0.05). No specific side-effects were observed.
    Conclusion
    Intra-articular pethidine is a potential alternative to bupivacaine in knee arthroscopy. Furthermore, combination of pethidine and bupivacaine provided more therapeutic effects as compared to each used singly.
    Keywords: 1) Intra, Articular Injection 2) Pethidine 3) Bupivacaine 4) Arthroscopy 5) Analgesia
  • M.R. Palizvan *, M.R. Khazaee, M.R. Nakhaee, E. Ghaznavi Rad Page 63
    Background and Aim
    Impressive research demonstrates the importance of essential fatty acids for many physiological and behavioral mechanisms in both humans and animals. Experimental research showed that deficit in learning and memory is induced after kindling. The objective of this study was to investigate whether dietary cis and trans fatty acids, pre and during pentylenetetraxol(PTZ) kindling would effect learning deficits in male rats.
    Materials And Methods
    This is an experimental research. Eighteen Wistar rats were assigned in three groups. The control group received standard diet. The cis and trans groups received cis and trans fatty acids respectively. The kindling process was initiated one month after the start of the experiment, and the shuttle box learning ability was assessd one week after kindling. Data were analyzed using one way ANOVA and Tukey test.
    Results
    Results showed control and trans groups had impairment in shuttle box learning and no considerable differences were found between these two groups. However on the other hand administration of dietary cis fatty acid reduced impairment in shuttle box learning in pentylenetetrazol kindled rats.
    Conclusion
    The results of this experiment suggest that dietary treatment of kindled rats with cis fatty acids reduced learning deficits induced by PTZ kindling in rats.
    Keywords: 1) Pentylenetetrazol 2) Kindling 3) Two Way Active Avoidance Learning 4) Cis Fatty Acid 5) Trans Fatty Acid
  • M. Pour Jaffar, I. Karimi, E. Saraeian, M. Shakhs Niyaee, Kh. Badiei Page 71
    Background and Aim
    Garlic is a medicinal plant that has been considered and used as "medicine" in various cultures since along time. Considering injuries of lead toxicity especially in vital tissues like liver, kidney and brain and since most drugs used in the treatment of lead toxicity have many side effects it seems necessary to accomplish new studies to identify low risk drugs for prophylaxis and treatment of this important poisoning. The aim of this study was to investigate the effect of fresh garlic and garlic tablet on prevention of lead(Pb) accumulation in some vital tissues.
    Materials And Methods
    Thirty male crossbred-dogs(wt:-9-12 kg, 6-9 months old) were divided into six equal groups(4 experimental groups, 1 control positive and 1 control negative). Experimental groups(A, B) and control positive group(C) received 5 mg/kg lead acetate daily up to one month and A1, A2, B1 and B2 groups received 1/8 and 1/4 of garlic tab, 250 and 500 mg of fresh garlic per kg of body weight respectively. Group D was negative control and received no substance. Results were analyzed using the Dunnet test of Kruskal-Wallis One way analysis of variance on Ranks.
    Results
    Decreased serum lead burden in groups B1 and B2 in comparison with group C was significant(P<0.05) while in groups A1 and A2 it wasnt significant(P>0.05). In case of kidney tissue, decrease of lead contents(except for group A1), was significant in all groups(P<0.05). In case of liver and bone tissues decrease of lead contents of all groups in comparison with group C, was significant(P<0.05).
    Conclusion
    The results of the present study revealed that administration of at least 250mg/kg.bodywt./day of fresh garlic can decrease lead contents of serum, kidney, liver and bone tissues, but the same dose of garlic tablet is not effective on lead burden of serum and kidney. However, 500mg/kg.bodywt/day of garlic tablet is also effective on decreasing the lead burden of kidney tissue.
    Keywords: 1) Lead 2) Garlic 3) Tablet 4) Dog
  • A. Jenabi, O. Modir Amani, A. Mouraki, M. Jabbari, Sh. Osareh, S.M. Fereshteh Nejad Page 79
    Background and Aim
    One the most common problems of patients on maintenance hemodialysis is sleep disorders that depends on comorbidities, age, morning dialysis shift, blood pressure and female gender. In addition, nocturnal and daytime sleep abnormalities are accompanied with cardiovascular and infectious diseases. On the other hand, inflammatory processes play an important role in individuals with end-stage renal diseae(ESRD) undergoing hemodialysis, and may affect the levels of additional inflammatory molecules, such as serum C-reactive protein(CRP) which is accompanied with the aggravation of atherosclerosis, protein-dependent malnutrition and cardiovascular diseases. Therefore, the aim of this study was to evaluate the relationship between serum CRP level and the severity of sleep disorders in patients undergoing maintenance hemodialysis no such study has been conducted in Iran or elsewhere. Patients and
    Methods
    This analytical cross-sectional study was performed on 158 chronic hemodialysis patients(with hemodialysis duration of ≥6 months) in Autumn 2005. The patients underwent hemodialysis trice a week(each time 3.5-4 hours). They completed Modified Post Sleep Inventory(PSI) questionnaire to assess sleep related disturbances in 3 forms of sleep: bedtime(PSI1), nocturnal sleep(PSI2) and awakening(PSI3). Simultaneously, a peripheral blood sample was taken for quantitive CRP level before initiating hemodialysis course. The data were collected, described and analyzed using SPSS V.13 software.
    Results
    Statistically significant correlation was found between serum CRP level and PSImean(rs=0.191 and P=0.016). This correlation was more notable in females(rs=0.345 and P=0.002), patients with hemodialysis duration of ≥48 months(rs=0.364 and P=0.001) and during nocturnal sleep(PSI2)(rs=0.249 and P=0.002). Whereas, no significant relationship was found between serum CRP level either with age categories or other forms of sleep disorder.
    Conclusion
    The results of our study show that recommending anti-inflammatory treatment in patients on chronic hemodialysis for sleep disturbances is reasonable and rationale.
    Keywords: 1) Hemodialysis 2) Sleep Disorders 3) C, Reactive Protein
  • V. Hassani, M. Samarkhah, A. Khosravi Zanjani Page 91
    Background and Aim
    Tramadol is an analgesic with combined opioid agonist and monoamine reuptake blocker properties, which may be useful as a perioperative analegesic and antinociceptive adjuvant. The aim of this study was to evaluate the efficacy of Tramadol 50 and 100 mg in combination with 2% Lidocaine in epidural anaesthesia for lower limb orthopedic surgery. Patients and
    Methods
    In this randomized, double-blind study, 50 patients undergoing lower extremity orthopedic surgery were enrolled. Patients were randomly assigned to receive either epidural 50 mg Tramadol + 2% Lidocaine(n=25) or 100 mg Tramadol + 2% Lidocaine(n=25). Level and duration of block, change of haemodynamic status and side-effects in each group were compared.
    Results
    There were no differences between the groups in regard to level and duration of analgesia, demographic charecteristics and side effects(P>0.05). Although, systolic blood pressure was decreased significantly in both groups(P<0.05), it was not statistically significant.
    Conclusion
    We suggest that a combination of Tramadol with 2% lidocaine can provide effective and safe preoperative analgesia. Increasing the dose of Tramadol to l00mg, as compared to 50mg dose, does not significantly affect the efficacy and/or side effeds.
    Keywords: 1) Epidural Analgesia 2) Level of Block 3) Side, Effect 4)Tramadol 5) Duration of Analgesia
  • F. Khodapanahandeh, D. Ramzi Page 101
    Background and Aim
    Status epilepticus(SE) is the most common neurological emergency in childhood. Cases referred to pediatric intensive care units(PICU) are the most severely affected. Thus, data from admissions to PICU for SE may provide some insight for devlopment of stategies to reduce the severity and complications of the situation. We conducted this study to determine etiology, factors influencing the occurrence of SE and mortality of patients. Patients and
    Methods
    In a descriptive, cross sectional retrospective study files of 134 children(aged 1 month to 12 years) were reviewed Age, etiology of SE, factors predesposing to occurrence of SE(e.g. previous neurological abnormality), course of the disease and mortality of patients were determined. Descriptive(mean±SD) and comprehensive statistics(χ2 analysis) were used. P<0.05 was considered significant.
    Results
    The mean age of patients was 4.8±4.5yr. Status epilepticus was most common in younger children with 45% of cases occurring in those younger than 2 years. 115(85%) out of 134 patients were admitted with their first episode of SE, while 19(15%) presented with recurrence. The most common etiology group was acute symptomatic(27.7%) whereas, progressive encephalopathy with only 10 patients(7.7%) formed the least common group. 42(31.3%) of the children suffered from Refractory status epilepticus. Also 40.3%(54 out of 134) of patients were neurologically abnormal before the episode of SE(P<0.01) and the older the child the more susceptile to have SE in an abnormal neurological background(P<0.001). Twenty five children(18.6%) died 12 of them(50%) belonged to acute symptomatic group, 10(38.4%) remote symptomatic, 2(7.6%) idiopathic and only 1 patient(3.8%) died of febrile status epilepticus.
    Conclusion
    Children under 2 years included more patients than the other age groups. The most common etiology was symptomatic group(acute & remote). Previous neurological abnormality was a significant factor in occurrence of SE. Acute symptomatic group was the most common etiology in the expired patients.
    Keywords: 1) Seizure 2) Status Epilepticus 3) Epilepsy
  • Z. Sharifi, F. Yari, Sh. Samiee, M. Mahmoodian Shoshtari Page 109
    Background and Aim
    Hepatitis B virus(HBV) infection is endemic worldwide. It is estimated every year more than 350 million people become infected with HBV(new cases) worldwide. Unfortunately, there are no satisfactory drugs to cure HBV and related diseases and the only way to control it is through vaccination. Measurements of HBV DNA levels are routinely used to identify infectious chronic carriers and to predict and monitor the efficacies of antiviral treatment regimens. The quantification of HBV DNA in clinical specimens has significantly improved with the introduction of real-time PCR into routine diagnostic laboratories. The aim of this research is to study cloning and identify hepatitis B virus surface antigen(HbsAg) encoded gene as external standard.
    Material And Methods
    A descriptive study was done on hepatitis B virus sufrace antigen encoded gene. Genomic DNA was extracted from HbsAg positive serum sample and amplified by PCR. The amplified segments were cloned in pTZ57R plasmid vector. After purification the PCR product was cloned in plasmid vector and transformed into susceptible E.coli(TG1 strain) cell. The bacteria containing the new combination plasmid was than evaluated for antibiotic resistance, PCR, enzyme cleavage and sequencing. The mean of colony numbers that grew in plates with and without ampicilin and also statistical analysis, T-student test was used.
    Results
    After extraction of viral DNA, Sgene was amplified by PCR 175 bp fragment was generated. S gene was than cloned by PT2 57R plasmid. The new plasmid was extracted and was confirmed by enzyme cleavage and PCR. For final confirmation it underwent sequencing.
    Conclusion
    According to the results the 175 bP fragment of s gene was cloned into PT257R Plasmid. It can be used as external standard for real time PCR or as a positive control in laboratory.
    Keywords: 1) Cloning 2) External Standard 3) E.Coli 4) Hepatitis B Surface Antigen
  • A.M. Alizadeh, M.A. Mohagheghi, M. Khaniki, Kh. Saeedpour, D. Khalilvand, S. Ghiasi, A.R. Doostdar, M. Karimi Page 117
    Background and Aim
    Wound healing is the restoration of physical integrity to internal and external structures and involves intricate interactions between the cells and numerous other factors. Appropriate treatment and care is essential to accelerate healing process, prevent infection and chronicity of the wound and different means and approaches have thus far been used to this end. The aim of this study was to evaluate the effect of aluminium hydroxide, that was used for prevention of bed sore primitively, on the wound healing process in rat.
    Material And Methods
    The effect of aluminium hydroxide on the healing process in two model skin wounds long wounds of 15 mm-long full-thickness and round wounds of 15mm diameter full thickness incision given in the paravertebral area, 1.5mm from midline on the back of rats which was evaluated through measuring the length and area of the healed region with pathological evaluation on different days. Also conducting tensiometry experiments were conducted after complete wound healing.
    Results
    1. The percentage of wound healing on days 3, 6, 9, 12 and 15 in control group of long wounds changed in the group treated with aluminium hydroxide from 10.13%, 31.88%, 52.46%, 78.75% and 100% to 10.25%, 33.38%, 55.38%, 81.36% and 100% respectively also the percentage of wound healing on days 3, 6, 9, 12, 15 and 18 in control group of round wounds changed in the group treated with aluminium hydroxide from 9.88%, 21.25%, 52.13%, 69.63%, 88.21% and 100% to 10.28%, 29.50%, 52.38%, 75%, 91.73% and 100% respectively. 2. Stress(maximum tensile force causing skin rupture) changed from 13.19 Neuton(N) in the control group of long wound to 15.11 N, also from 11.78 N in the control group of round wound to 11.94 N in group treated with aluminium hydroxide. 3. Strain(tissue length under maximum strain) changed from 9.98 mm in the control group of long wound to 10.59 mm, also from 10.53 mm in the control group of round wound to 11.57 mm in group treated with aluminium hydroxide. 4. The result of patological samples in control and aluminium groups in long and round wounds were nearly similar in regard to healing process, cellular aggregates and clearing of wound area considering the time sequence of samples stained with Hemotoylin and Eosin(HE)
    Conclusion
    Our findings suggest that probably aluminium hydroxide has no effect on skin wound healing process and collagen synthesis in rat, however more immunohistochemical studies are needed.
    Keywords: 1) Wound Healing 2) Stress 3) Strain 4) Aluminium Hydroxide
  • M. Firoozrai, M. Sarasgani, B. Hesabi, A. Bandegi Page 125
    Background and Aim
    The biological effects of potent oxidative agents in human body are under anti-oxidative control. Functional defects of organs may result from reactions of free radicals with the cell membrane. It is known that major targets of oxygen radicals are cell membrane lipids. Some reports indicate the role of peroxides in development of atherosclerosis. Human body tissues(eg.erythrocytes) contain major antioxidants including glutathione peroxidase and glutathione, hence normal erythrocytes are resistant to oxidative damage. Several controversial studies have demonstrated the effect of sport on improvement of antioxidants and prevention of oxidative damage. Our major objectives were to study the susceptibility of erythrocytes and to evaluate antioxidants such as glutathione peroxidase and glutathione in sports men and compare these variables with that of non-sports men. Patients and
    Methods
    In this cross-sectional study 121 male subjects(80 sportsmen and 41 non sportsmen) have been studied. To evaluate the susceptibility of the erythrocytes, Malondialdehyde(MDA) was measured after they were exposed to H2O2. Glutathione was measured by use of SS Dithio-bis(2-Nitrobenzoic acid)(DTNB). The activity of glutathione peroxidase and Creatine phospho-kinase(CPK) were assessed by enzymatic methods and plasma total anti-oxidants were estimated by Ferric reducing ability of plasma(FRAP) method. For statistical analysis of quantitative and qualitative variables Chi-Square and student T test were used.
    Results
    Creatinine phosphokinase activities in sportsmen were significantly higher. Erythrocytes obtained from non-sportsmen were more susceptible. Since, malondialdehyde resulting from incubation of erythrocytes with hydrogen peroxide in sportsmen(with catalase inhibition: 625.23±132.71nmol/gHb and without catalase inhibition: 521.74±125.05nmol/gHb) was significantly lesser than malondialedehyde of non-sportsmen.(P<0.02 and P<0.01 respectively). Plasma total antioxidant levels, glutathione peroxidase activity and glutathione in the cells were not significantly different.
    Conclusion
    Although anti-oxidative power in sportsmen is not different but it seems lipids of erythrocyte membranes are less susceptible to oxidative stress as compared to nonsportmen.
    Keywords: 1) Erythrocytes Susceptibility 2) Glutathione 3) Glutathione Peroxidase 4) Malondialdehyde 5) Sportsmen
  • M. Ghasemi, H. Sadeghi Pour Roudsari, A.R. Dehpour, H.R. Sadeghi Pour Roudsari Page 137
    Background and Aim
    Although studies have shown the central effects of Endocannabinoid on erection, it's peripheral effect is unknown. The purpose of this study was to investigate the effect of the endogenous cannabinoid anandamide on the nonadrenergic noncholinergic(NANC) relaxant responses to electrical field stimulation in isolated rat corpus cavernosum, a crucial tissue in erectile function.
    Material And Methods
    The rat corporeal strips were mounted under tension in a standard oxygenated organ bath with guanethidine sulfate(5 µM) and atropine(1 µM)(to produce adrenergic and cholinergic blockade). The strips were precontracted with phenylephrine hydrochloride(7.5 µM) and electrical field stimulation was applied at different frequencies(2, 5, 10, 15 Hz) to obtain NANC-mediated relaxation. Anandamide(0.3, 1 and 3 µM in separate groups) was added 20-min before electrical stimulation. In another group, the selective cannabinoid CB1 receptor antagonist AM251(1 µM), the selective cannabinoid CB2 receptor antagonist AM630(1 µM) and a vanilloid receptor antagonist capsazepine(3 µM) were separately added to the bathing medium 45-min before anandamide(1 µM) administration. Using western blotting, the existence of cannabinoid and vanilloid receptors were assessed in this tissue. Each group consisted of six rats. This study was an experimental study. Statistical analysis of the data was performed by one-way analysis of variance(ANOVA) followed by Newman-keuls post hoc test. Statistical significance was considered when P<0.05.
    Results
    The results showed that the NANC relaxant responses were significantly enhanced in the presence of anandamide at 1 and 3 µM. The potentiating effect of anandamide(1 µM) on relaxation responses was significantly lessened by either AM251(1 µM) or capsazepine(3 µM), but not by AM630(1 µM)(P<0.01). Neither of these antagonists had influence on relaxation responses. Preincubation with the nitric oxide synthase inhibitor L-NAME(1 µM) significantly inhibited the relaxation responses in the presence or absence of 1 µM anandamide(P<0.001). Although at 30 nM, L-NAME did not influence NANC responses, it significantly reduced(P<0.01) the attentuating effect of anandamide on NANC responses. Anandamide(1 µM)) had no influence on concentration-dependent relaxant responses to sodium nitroprusside(10nM-1mM), an NO donor. Western blotting revealed the existence of cannabinoid CB1(but not CB2) and vanilloid VR1 receptors in rat corpus cavernosum.
    Conclusion
    For the first time, our results indicated the potentiating activity of anandamide on NANC-mediated relaxation of rat corpus cavernosum through both CB1 and vanilloid receptors. The NO-mediated component of the NANC relaxant responses to electrical stimulation is involved in this enhancement. Also it was shown that CB1 and VR1 receptors are present in this tissue.
    Keywords: 1) Cannabinoids 2) NANC(nonadrenergic noncholinergic) Nerves 3) Nitric Oxide(NO) 4) Corpus Cavernosum 5) Rat
  • A. Madani, M.J. Reyhani Page 149
    Background and Aim
    More attention has been paid to the maltracking of patella in the sulcus as the etiology of the anterior knee pain. Those patients with patellofemoral pain and with no known cause could be called as patellofemoral syndrome. In this study we investigated the relationship between pain and radiographic changes in patellofemoral joint. Patients and
    Methods
    In a cohort study, we studied 64 knees (18 males, 28 females) of 46 patients with patellofemoral syndrome. Duration, severity & quality of pain as well as axial patellofemoral Xray in 20 & 45 degrees of knee flexion was studied before & after a 6 weeks course of physiotherapy and analysed with Mode & Chi square test.
    Results
    Before the treatment mean of pain duration was 6.5 months(SD: 4.8), mean of pain severity 5.5(SD, 1.7), mean of sulcus angle was 129(SD: 8) and mean of congruence angle was 14.8(SD: 11). Six patients had patellofemoral index of more than 1.6. After treatment 22 patients had no pain, 28 had mild pain and no pain relief in 4 patients. Mean of pain severity was 1.4 months(SD, 1.5). There was no relation between sex and age with pain severity before treatment and pain response. However correlation between pain duration and pain relif was significant(P<0.0005). In other works, the lesser the pain duration, the more the therapeutic response. Mean of congruence angle improved to -16.6(SD, 8), which means reduction of the angle as much as 1.8 degree(P=0.041). Patello femoral index was greater than 1.6 in 6 cases after treatment it reduced to 4 cases. Four patient had patellofemoral index of more than 1.6. There was no relation between pain severity and relief of pain with xray changes. However correlation between relief of pain & congruence changes was found in patients who improved with treatment. Congruence angle reduced to 2.3(P=0.028), but this reduction was in only 0.375 of the patients not happy with the treatment, which statistically is not significant(P=0.83).
    Conclusion
    Axial radiography is not correlated with severity of pain and response to treatment. There was significant relation btween response to treatment and change in mean of congruence angle after treatment. After the onset of the symptoms early initiation of treatment, is associated with better therapeutic response.
    Keywords: 1) Patellofemoral 2) Knee radiography 3) Physiotherapy
  • M.R. Motamed, S.M. Fereshte Nejad, M. Khaleghi Panah Page 157
    Background and Aim
    Multiple sclerosis(MS) is the most common demyelinative disease of central nervous system among young adults. The differences which are seen in clinical types, drug responses and geographical distribution of MS indicate the role of various factors in the etiology, pathogenesis and epidemiology of this disease. In addition, sexual prevalence and alteration of clinical manifestation during pregnancy may strongly suggest an important role for sex hormones. The aim of this study was to compare the impacts of interferon(IFN) and sex hormone as disease modifying agents in relapsing remitting MS(RRMS). Patients and
    Methods
    This cohort study was conducted on 39 women which were supposed to have RRMS according to McDonald criteria. They were evaluated during a 32-month study period from January 2002 to August 2004 in four groups: 11 patients under both sex hormone and IFN(group A), 12 patients under IFN(group B), 6 patients under sex hormone(group C) and 10 patients who received neither sex hormone nor IFN(group D). The progression of disability which was determined using Kurtzke Expanded Disability Status Scale(EDSS) at the beginning and the end of study period, the number of relapses and demographic data were recorded and analyzed using SPSS v.11.5. For statistical analyses k.s, Paired T-Test, Kruskal-wallis, Mann whitney and correlation tests were used.
    Results
    The mean age of patients was 28.36yr. (SD=8.36). The maximum and minimum number of relapses were seen in groups D(2.5 attacks, SD=1.17) and A(1.36 attacks, SD=0.50), respectively. Analysis showed significant statistical relation between number of attacks and sex hormone therapy(P=0.013). Also results demonstrated significant statistical difference in EDSS before and after treatment(P=0.000) and between EDSS changes and sex hormone therapy(P=0.019). IFN therapy influenced only the number of relapses(P=0.033) and did not show any relation with EDSS changes(P=0.32).
    Conclusion
    The therapeutic role of sex hormones is still controversial. However, the results of our study indicate the role of sex hormone in women with RRMS and suggest that high concentration of sex hormones, especially estrogen(e.g during pregnancy), can decrease the number of relapses. Meanwhile, combination therapy with IFN and sex hormone may have a beneficial influence on decreasing the number of relapses and progression of disability.
    Keywords: 1) Multiple Sclerosis 2) Sex Hormone 3) Interferon 4) EDSS
  • M. Manouchehri Pour, M. Jabbari Moghadam Page 165
    Background and Aim
    Postanethesia shivering is a common complication of modern anesthesia. With due attention to this point that duration of administration of anesthetic drugs is related to the occurrence of post anesthetic shivering, we studied the effect of duration of anesthesia on the appearance of post anesthesia shivering. Patients and
    Methods
    This double-blind study was performed on 60 patients aged between 20-50 years and ASA class I. Based on duration of anesthesia patients were divided in three groups: In group(1) duration of anesthesia was less than one hour group(2) between 1-3 hours and group(3) between 3-5 hours the amount of post anesthesia shivering was detected at the end of surgery. The anesthesia protocol was similar in the three groups. The results were analysed with chi-square test and Cramer Vi index.
    Results
    Based on our results there was a clear relationship between duration of anesthesia and appearance of post anesthesia shivering. This association becomes more apparent when duration of anesthesia is more than three hours.
    Conclusion
    Increase in duration of anesthesia to more than three hours is a cause for increase in post anesthesia shivering.
    Keywords: 1) General Anesthesia 2) Inhaled Anesthetic Drugs 3) Post Anesthesia Shivering
  • A. Mehrvar, P. Vosoogh, N. Mehrvar, A. Azarkeyvan, Kh. Arjmandi, Sh. Ansari, H. Nickfarjam Page 173
    Background and Aim
    HBV is hepatotrophic virus that usually causes infection without any symptoms and it is a very important infective factor in patients with acute lymphoblastic leukemia because they need blood products during their treatment. Because of the importance of this subject the aim of this study was to use hepatitis B virus vaccination in patients who did not have immunity for this disease. Patients and
    Methods
    We used double dose hepatitis B virus vaccination for prevention of hepatitis B in 159 patients with acute lymphoblastic leukemia that were in maintenance phase of chemotherapy. Patients immunity system(humoral and cellular) and hepatic function was checked and didnt have any problem. This was a case – control study for which Chi-Square Test was used to analyse data.
    Results
    The results(Hepatitis B Surface antibody) were checked in both groups 3-5 months after vaccination. 25% of patients showed affirmative response to vaccination and it was a hopeful sign for increasing researches and control in these patients.
    Conclusion
    Studies in other countries, show about 30% positive response to HbsAg vaccination and we can conclude that, it is better to use hepatitis B virus vaccination for those who dont have any protective antibody for hepatitis B disease.
    Keywords: 1) Acute Lymphoblastic Leukemia 2) Vaccination 3) Hepatitis B
  • N. Mehrvar, A. Akhavan Sepehi, A. Mehrvar, M. Azimi Rad, R. Edalat, F. Jaffari, M. Sanaee, K. Mirsaeedi, M.R. Zali Page 181
    Background and Aim
    Salmonella is the most important pathogenic microorganism causing food borne disease and diarrhea in humans. It could present as diarrhea, fever, vomiting and sometimes bloody diarrhea. Because of it's importance as one of the pathogens, it is essential to identify and characterize its serotypes by molecular methods. The aim of this study was to characterize PCR-Ribotyping technique for identification of salmonella serotypes in stool samples.
    Material And Methods
    In this study our samples were salmonella strains isolated from 115 stools of children with diarrhea. After serotyping, their DNA was extracted with phenol/chloroform method. We performed the PCR-Ribotyping method with P1, P2 primers for 16S-23SrRNA gene. Finally PCR-products were electrophoresed on 1.8% agarose gel. After Ethidium Bromide staining we analysed it. Data were analyzed by SPSS 11.5, Chi-Square test and NTSYS2.
    Results
    One hundred and fifteen strains contained paratyphi A, B, C, D and serotype typhi. All of the serotypes had similar 5 bands ranging 700 to 2500bp.
    Conclusion
    According to the results we conclude that PCR-Ribotyping method has the highest sensitivity for identification of genus salmonella but it does not have enough power to discriminate between various salmonella serotypes.
    Keywords: 1) Molecular Methods 2) Discrimination Power 3) Salmonella 4) Serotype
  • M. Nojomi, M. Modares Gilani, A. Erfani, N. Mozafari, A. Mottaghi Page 189
    Background and Aim
    Cervical cancer is the third most common genital malignancy in women. In majority of developing countries the prevalence of this malignancy is high. The aim of this study was to determine the frequency distribution of risk factors of cervical cancer. Patients and
    Methods
    A cross-sectional study involving 300 women with histologically confirned cervical cancer was conducted in Tehran, Iran. The method of sampling was non-probability(convenience). The setting was 7 general hospitals including obstetric and gynecology departments in Tehran. Demographic variables(age, literacy, marital status, job), contraceptive use, history of abortion, family history of cervical cancer, marriage age, age of first delivery, smoking habits, etc. were evaluated. The method of collecting data was interview, records review and structured questionnaire. We used SPSS software(version 12.0) in order to describe data.
    Results
    The mean of age for studied women was 55.4±11.6yr. Around half of the women were illiterate. Also 17% of them reported more than once marriage 10% reported a positive history of cervical cancer in first degree relative 45% of them had history of using oral contraceptives and 12% were former smokers. Mean age of marriage and mean number of pregnancies were 16.4±4 and 6±2.7 respectively. Average duration of OC use was 9±5 year. 48% of women had history of stillbirth or abortion. Mean age of women at first pregnancy was 18.6±3.7yr.
    Conclusion
    Mean age of studied women was 55.4 years old. The frequency of important risk factors were: positive family history(10%), low mean age of marriage(16.4 years old), high mean number of pregnancy(6), low mean age of birth(18.6years old), and long duration of OC use(9 years).
    Keywords: 1) Cervical Cancer 2) Risk Factors 3) Frequency
  • A. Neshasteriz, A.A. Parach, S. Khoei Page 197
    Background and Aim
    In vitro experiments and in vivo studies have revealed that radiosensitizers in radiation therapy may serve as powerful tools in the treatment of glioma cancers. Many cell lines, under some specific conditions will aggregate and grow to form multicellular structures called spheroid. Thses spheroids resemble in vivo tumor models in several aspects. Therefore studying growth characteristics and behavior of spheroids is beneficial in understanding the behavior of tumors under various experimental conditions. The aim of the current study was to determine the role of Iudr(Iododeoxyuridine) in sensitizing glioma cell line spheroids to radiation.
    Material And Methods
    This study is an experimental research and T-test was used to compare the results. In this study we compared the DNA induced damages in U87MG cell line using alkaline comet assay method. Experiments were performed with two different sizes of spheroids(100µm and 300 µm).
    Results
    Our results showed the effect of radiation on both diameters of spheres in the presence and absence of Iudr. Accordiology radiation in the presence of Iudr increased the tail moment and thus increased cellular damage. Iudr, in saturation concentration increases the cells radiosensitivity. Specifically in 300µm spheroids, in the presence of Iudr, cell damage was increased to 50%.
    Conclusion
    Comparison of tail moments in spheroids with 100 and 300µm diameter showed that cell damages in larger spheroids(300µm) are lesser than smaller ones(100µm). It may be because of existence of G0 cells and cells with longer cycles, in which Iudr is incorporated to a lesser extent into them. Also, our results showed that minimum presence of Iudr increased the cells radiosensitivity. Therefore inorder to increase the efficacy of this modality of treatmnt we can increase the incubation time of Iudr, increasing the cell population in the cell cycle. In addition cells with longer cycles have more time to incorporate Iudr, or we can use agents that inhibit repairing.
    Keywords: 1) Radiosensitization 2) Glioma 3) Spheroid 4) Iudr 5) Comet
  • F. Mirzakoochak Khoshnevis, F. Nasiri Nejad, K. Parivar Page 209
    Background and Aim
    Ruta graveolens(R.G) is currently used by Middle East countries for its antispasmodic, diuretic and sedative effects. Based on recent experiments R.G has antifertility activity in mice when administrated orally. This work was undertaken to examine the possible effect of alcoholic extract of R.G on reproductive system in female immature mice.
    Material And Methods
    In this experimental study the female immature mice(4-5wks old) were divided into three groups namely experimental, control and vehicle. For this reason animals were given 325 mg/kg[Leathal dose(LD)50, 650mg/kg] alcoholic extract of R.G intraperitonally(i.p) once every other day for one week. Animals of vehicle group received similar amount of normal olive oil and animals in control group were intact. One month after the last injection animals were deeply anesthetized with mixture of Ketamin and Xylasin and blood was collected from the heart. Sera were separated and kept in -20˚C. At the same time ovaries were removed, weighed and kept in Bowan for histological analysis.
    Results
    The results showed a significant decrease(P<0.01) in weight of ovaries in experimental group as compared with control. Such decrease in the weight was accompanied with decrease in the number of primordial follicules(P<0.01) and corpus luteum(p<0.01). Also the diameter of remaining corpus luteum decreased significantly(P<0.01). Radioimmuno assay results showed a significant decrease in estrogen levels in animals which received i.p injection of R.G.
    Conclusion
    According to the results alcoholic extract of R.G can interfere with reproductive system functioning in immature female mice and might be useful as an antifertility substance.
    Keywords: 1) Ruta Graveolens 2) Alcoholic Extracts 3) Female Reproductive System4) Balb, C Mice
  • N. Hooman, H. Otoukesh, F. Fargah Page 219
    Background and Aim
    Antibiotic treatment prevents new episode of Acute Post Streptococcal GlomeruloNephritis (APSGN). In this study we evaluated the correlation of antibiotic therapy and the severity of APSGN in children. Patients and
    Methods
    Between 1989 and 2001, files of all patients with diagnosis of glomerulonephritis were reviewed retrospectively. Inclusion criteria were: 1- hematuria, 2- evidence of recent streptococcal infection(Rising ASO titer or positive culture) and 3-transient decrease of C3. According to the history of antibiotic usage for infection, the patients were divided in two groups. The severity of clinical and laboratory findings on admission were scored 0 to 4. T-student and Chi square were used for comparing means and frequency, respectively. P value less than 0.05 was considered significant.
    Results
    Eighty six children with average age(SD) of 8.76(2.85) years were included in our study. The most frequent clinical presentations were as follows: hematuria(100%), edema and azotemia(70%), hypertension(68%), and proteinuria(53%). Meanwhile 53 cases had no history of antibiotic usage. The severity of edema(defined by more than 3 plus)(37.3% vs 18.2%), duration of hospitalization(11 vs 8.9 days) and maximum serum creatinine(2 vs 1.3 mg/dl) were significantly higher in that group which did not receive antibiotics(P<0.05). The mean of clinical, laboratory and total scores were statistically significant and higher in those without history of antibiotic(P<0.0001).
    Conclusion
    Antibiotic prescription in prodromal phase may decrease the severity of acute post streptococcal presentation.
    Keywords: 1) Glomerulonephritis 2) Streptococcus 3) Antibiotic 4) Renal Failure